Hindbærkage er en nem og sommerlig kage, der smager overraskende godt. Overraskelsen ligger måske i mandler, makroner og citronskal – små tricks, der giver hindbærkagen lidt ekstra knas, sødme og syrlighed.
Server den til kaffen – eller til dessert med is, creme fraiche eller hvad du synes. Der er flere tips til det i opskriften.
En nem hindbærkage
Det behøver ikke være besværligt at bage en hindbærkage, der er lidt ud over det sædvanlige. Det her er nemlig ikke bare en sandkage eller vaniljekage med hindbær – den får lige en ekstra twist både i smag og konsistens:
- Der er mandler i – ristede mandler, der både giver ekstra ristet smag og et lækkert knas i kagen.
- Dejen får citronsaft og citronskal – ekstra aroma og syrlighed.
- Og på toppen ligger knuste makroner. Ekstra knas og aromatisk sødme.
Kagen er stadig nem at bage – også fordi den er rørt sammen af stuetempererede ingredienser. Det betyder, at du kan røre dejen hurtigt sammen, uden den skiller.
Bag kagen med friske eller frosne hindbær
Jeg bagte den med friske hindbær, men du kan også bage den med frosne hindbær og få en sommerkage hele året. Bare husk at tø bærrene op, før du vender dem i kagen. Kagen bliver så lidt stribet lyserød af saften, men det bliver den bestemt ikke ringere af.
Tip: Du skal ikke røre de optøede hindbær i kagen. Bare vend dem i – pyt med, at de ikke er helt jævnt fordelt, der er hindbær til alle, og du får et smukt snit med tydelige hindbærstriber i den lyse dej – i stedet for en helt lyserød kage.
Tilbehør til hindbærkagen
Hindbærkagen er en skøn og saftig kage, som du sagtens kan spise til kaffen som den er. Men du kan også give den et lille add on:
- Creme fraiche
- Vaniljeis
- Flødeskum
- Eller en blanding af græsk yoghurt, flødeskum og lidt vaniljesukker.