Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Hindbærkage med mandler og makroner

Hindbærkage med mandler og makroner

Antal 8 stykker
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet 1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 200 g smør (blødt)
  • 200 g sukker
  • 3 æg (stuetemperatur)
  • 200 g mel
  • 1 citron (økologisk, skal af den hele og saften af den halve)
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 250 gram hindbær
  • 100 gram makroner
Til servering:
  • friske hindbær
  • frisk mynte
  • creme fraiche (alternativt vaniljeis eller flødeskum)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Tænd ovnen på 140 grader, og rist mandlerne på en bageplade i 20 minutter. Det kan du gøre i forvejen.
  • Tag alle ingredienser ud på køkkenbordet, så de får samme temperatur. Hvis du bruger frosne hindbær: Tø dem op på en tallerken. Du skal bruge både bær og saft.
  • Beklæd en springform (jeg brugte 24 cm) med bagepapir.
  • Knus makronerne groft. Riv citronskal fint. Hak de ristede mandler – groft eller fint, som du synes, jeg vælger lidt en mellemting. Sæt nu ovnen på 150 grader varmluft.
  • Pisk sukker og smør sammen med en håndmixer (eller i maskine). Tilsæt æg, mel, citronskal, citronsaft og bagepulver, og rør kort, til dejen er jævn.
  • Vend de hakkede mandler i dejen. Og til sidst: Vend forsigtigt hindbærrene i – de skal ikke fordeles helt jævnt. Stop, før dejen bliver helt lyserød. Der skal nok blive hindbær til alle.
  • Fordel dejen i springformen, og drys med makronerne.
  • Sæt kagen i ovnen, og bag den ca. 60 minutter. Tjek med strikkepind eller træspyd midt i kagen, om den er gennembagt. Hvis der ikke følger dej med op, er den klar.
  • Løsn springformen, men vent 5 minutter, før du fjerner den. Lad hindbærkagen køle af på en bagerist en halv times tid, før du skærer den. Så er den stadig lun, og den har sat sig lidt. Pynt evt. med friske hindbær og mynte.
  • Du kan selvfølgelig også servere kagen med creme fraiche - eller hvad du foretrækker.