Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Hvilken fastelavnsbolle vil du ha’?

Så nåede vi frem til årets første store slag. Og nej, det er ikke det slag, der bliver slået på tønden til fastelavn. Det vigtige slag er jo det, der handler om fastelavnsbollerne. For skal det være gammeldags fastelavnsboller med creme – eller skal det være de her snaskede fastelavnsboller med marcipanremonce?

Heldigvis er det et af de slag, der hurtigt kan afgøres – eller aflyses – for man kan jo bare bage begge dele. Og der ender det som regel.

Verdens bedste fastelavnsboller – hvis du spørger mig

Fastelavnsboller med marcipanremonce er altid blevet kaldt Verdens bedste i min familie. Ikke uden grund. En fed, sød gærbolle med snasket marcipanremonce i midten bare er toppen af nydelse. Især når den er lidt lun.

Det er hurtigt og nemt …

Heldigvis er den virkelig simpel at lave. Når jeg bager med denne her fede dej, går jeg ikke så meget op i hævetider og planlægning. Der går max halvanden time fra lysten melder sig til bollerne står på bordet. Eller ligger i maven :-)

Der går også max halvanden time, før de er væk …

Sådan kommer du fra dej til lun og lækker fastelavnsbolle

Del dejen op i 20 lige store stykker, og rul dem til små boller. Tryk en fordybning i hver bolle:

Placer en skefuld marcipanremonce i fordybningen, og luk bollen ved at klemme sammen om remoncen:

Lad bollen hæve til dobbelt størrelse. Pensl med æg, drys med mandler og tesukker. Bag til sidst bollen i 10-13 minutter, til den er gylden:

Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Fastelavnsboller med marcipanremonce - verdens bedste!

Brød og boller, Desserter og kager

Rækker til: 20 stk.

Forberedelse: 1,5 time

Tilberedning: 10-13 minutter

Til dejen skal du bruge:

  • 500 g mel (ca. 8,5 dl)

  • 1/2 tsk salt

  • 50 g sukker (ca. 1/2 dl)

  • 250 g blødt smør

  • 2,5 dl mælk

  • 40 g gær

  • Du kan også putte rosiner, sukat og cocktailbær i dejen. Det sidste giver lidt spræl i farverne.

Til marcipanremoncen skal du bruge:

  • 65 g sukker

  • 65 g marcipan

  • 65 g blødt smør

Til pynt og drys:

  • 1 æg

  • 10 mandler

  • lidt perlesukker (eller rørsukker)

Sådan gør du:

  1. Start med at tage smør ud af køleskabet – nok til både dej og marcipanremonce.

  2. Til dejen: Hæld de tørre ingredienser ud på bordet, og smuldr smørret heri, til det ligner revet ost.

  3. Opløs gæren i en sjat af mælken, lav en fordybning i melet og hæld mælk og gærblanding herned. Bland så forsigtigt det hele sammen og ælt dejen blank. Lad den hvile, mens du laver fyldet.

  4. Til remoncen: Riv marcipanen groft, og bland de 3 ingredienser i en skål. Pisk dem sammen med håndmixeren, eller ælt med hænderne, til massen er jævn.

  5. Sæt to bageplader klar med bagepapir.

  6. Del dejen i 20 lige store stykker, og rul dem til boller. Lav en fordybning i hver bolle, put en skefuld fyld i, og luk bollen til. Se billederne. Lad dem hæve en lille times tid.

  7. Tænd ovnen på 200 grader.

  8. Pensl bollerne med æg, drys med hakkede mandler og sukker (i den rækkefølge).

  9. Når ovnen er helt varm: Sæt bollerne ind, og bag dem 10-13 minutter, til de er fine og gyldne. Hold øje – måske bager din ovn ikke helt jævnt (det gør min ikke), så måske skal de vendes lidt rundt eller nogle tages ud før resten

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Ka’ du li’ cocktailbær?

I den oprindelige opskrift fra min mor var der både rosiner, sukat og cocktailbær i dejen. Lidt som boller til en helt anden højtid (den med træ, hjerter og stjerner). Det vil jeg nok stadig foretrække, men af hensyn til mine rosin-, sukat- og cocktailbærforskrækkede unger har jeg fjernet den slags uhyrligheder fra de boller, du ser her. Men hvis du er til den slags – så prøv!

 Tip: Fastelavnsboller på frost?

Du kan sagtens fryse fastelavnsbollerne ned, hvis der skulle blive en rest. Hvis du ikke spiser dem med det samme, så lun dem lidt i ovnen, inden du serverer. Bollerne holder mindst 3 måneder i en dybfryser (-18 grader).

Fastelavnsboller med marcipanremonce – de bedste

 

Måske også noget for dig?

4 kommentarer til Fastelavnsboller med marcipanremonce – de bedste!

  1. Det er de bedste fastelavnsboller jeg nogensinde har smagt! De slår alt og er dejligt nemme at bage. Jeg bager dem hvert år nu, til glæde for alle. Tak for den opskrift :)

    1. Hej Sine, tusind tak for din søde kommentar. Verdens bedste fastelavnsboller hed de, da min mor bagte dem – og det synes jeg stadig, de er. Endda ret nemme. Gør mig glad, at du også er begejstret :-) Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.