Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Espresso brownies med valnødder

Elsker du brownies? Elsker du kaffe? Jamen, så er opskriften på espresso brownies lige noget for dig. Tæt og propfuld af chokolade, smør og valnødder. En lækker intens topping af chokolade, smør og espresso. Kan det blive bedre? Næh.

(Og hvis du ikke bryder dig om valnødder, kan du selvfølgelig udelade dem – eller skifte til fx hasselnødder eller cashewnødder. Også lækkert).

Espresso brownies bliver bedst med god chokolade!

Inden du nu farer ned og køber den billigste chokolade i Netto, så styr dig lige et øjeblik: Hvor tit spiser du brownies? (Ok, selvom du har lyst, bliver det nok ikke så tit). Hvor mange stykker skal du nyyyde og smelte i munden sammen med kaffen? Og hvor mange løbeture skal der til, før de er væk fra hofterne? Allright, når det nu skal være, så gør dig selv den tjeneste og bag den bedste brownie med en ordentlig chokolade. Ikk?

Min egen yndlingschokolade er den fine belgiske fra Callebaut med 54,5 % kakaotørstof. Det er en genial all round chokolade, der smager virkelig dejligt i sig selv, og som er nem at arbejde med, når du bager. Også i fx chokoladescones, chokoladeboller eller småkager med chokolade. Når du bruger chokoladen i scones, boller og småkager, behøver du ikke hakke den først – du kører den bare direkte i dejen.

Du kan købe Callebauts chokoladeposer i to størrelser – ét kg (reklamelink) og 2,5 kg (også reklamelink). Måske lyder det af meget, men altså – sæt chokoladen køligt, så har du den længe. Og du løber ikke tør for god chokolade lige med det samme.

Sødt og salt kan noget sammen

Jeg har lavet min brownie utallige gange, men det er først nu, jeg har fundet på at kombinere med flagesalt. Det ikke bare pynter – det tilfører en overraskende ekstra dimension til den søde kage. Et lille drys på toppen – det gør hele forskellen.

Andre brownies, måske?

Elsker du brownies, får du måske også lyst til at prøve dem her:

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Espresso brownies med valnødder

Desserter og kager

Rækker til: 20 stk.

Tilberedning: 20-25 minutter

Til kagen skal du bruge:

  • 100 g mørk chokolade (reklamelink)

  • 150 g smør

  • 200 g sukker

  • 80 g hvedemel

  • 2 æg

  • 1 spsk kakao

  • 1/2 tsk vaniljepulver

  • 1 tsk kanel

  • 2 spsk knaldstærk espresso (eller 2 tsk frysetørret kaffe, bare direkte fra glasset)

  • 100 g valnødder (eller hasselnødder), hakkede

  • Hvis du ikke laver chokoladeganache: Ekstra 50 g valnødder

Til chokoladeganachen skal du bruge:

  • 100 g mørk chokolade

  • 2 spsk smør

  • 2 spsk varm espressokaffe

Til pynt skal du bruge:

  • Flagesalt

  • Evt. blåbær

Husk også:

  • En metalbageform på ca. 20 x 30 cm og bagepapir

Sådan laver du espresso brownies:

  1. Beklæd en metalform på ca. 20 x 30 cm med bagepapir.

  2. Vej og mål alle ingredienser af. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.

  3. Skær smørret i tykke skiver, og smelt det blidt i en gryde. Hak chokoladen imens.

  4. Tag smørret af varmen, og rør chokoladen i. Rør, til chokoladen er helt opløst.

  5. Pisk æg, sukker, fx med en håndmixer, til det er let og luftigt. 4-5 minutter. Vend det forsigtigt i chokoladeblandingen, så du har en luftig creme.

  6. Sigt de tørre ingredienser sammen, og vend dem forsigtigt i dejen – rør kun længe nok til, at dejen er jævn. Vend til sidst de 100 g hakkede nødder i.

  7. Hæld dejen op i formen – drys lidt hakkede nødder over, hvis du ikke laver chokoladeganache. Bag brownien i ca. 25 minutter. Den skal være lidt underbagt i midten, men ikke flydende. Tjek, at der ikke følger rå dej med op, når du prikker midt i den.

  8. Lad din espresso brownie køle helt af, allerhelst nogle timer.

Sådan laver du chokoladeganachen:

  1. Hak chokoladen og smelt den i vandbad. Når chokoladen er smeltet: Tilsæt smør og espressokaffe, og rør godt rundt, fx med en blød dejskraber.

  2. Fordel chokoladeganachen over din afkølede brownie, og drys med lidt flagesalt. Server evt. med friske blåbær eller anden topping.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Espresso brownies med valnødderTip 1: Skær dine brownies perfekt

Rigtig fudgy brownies har det med at hænge fast i kniven, når du skærer. Men det findes der råd for: Varm din kniv op i varmt, næsten kogende, vand og tør den hurtigt af i et rent viskestykke. Så smelter den gennem kagen og skærer perfekt!

Tip 2: Andre kager med chokolade

Hvis du elsker chokolade, vil du nok også elske dem her:

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.