Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Espresso brownies med valnødder

Elsker du brownies? Elsker du kaffe? Jamen, så er opskriften på espresso brownies lige noget for dig. Tæt og propfuld af chokolade, smør og valnødder. En lækker intens topping af chokolade, smør og espresso. Kan det blive bedre? Næh.

Men!

Espresso brownies bliver bedst med god chokolade!

Inden du nu farer ned og køber den billigste chokolade i Netto, så styr dig lige et øjeblik: Hvor tit spiser du brownies? (Ok, selvom du har lyst, bliver det nok ikke så tit). Hvor mange stykker skal du nyyyde og smelte i munden sammen med kaffen? Og hvor mange løbeture skal der til, før de er væk fra hofterne? Allright, når det nu skal være, så gør dig selv den tjeneste og bag den bedste brownie med en ordentlig chokolade. Ikk?

Sødt og salt kan noget sammen

Jeg har lavet min brownie utallige gange, men det er først nu, jeg har fundet på at kombinere med flagesalt. Det ikke bare pynter – det tilfører en overraskende ekstra dimension til den søde kage. Et lille drys på toppen – det gør hele forskellen.

Andre brownies, måske?

Elsker du brownies, får du måske også lyst til at prøve dem her:

Brownies med hindbær

Helt klassiske brownies – den ultimative opskrift

Påskebrownies – go check!

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Espresso brownies med valnødder

Desserter og kager

Rækker til: 16-20 stk.

Tilberedning: 20-25 minutter

Til kagen skal du bruge:

  • 100 g mørk chokolade 60-70 %

  • 150 g smør

  • 200 g sukker

  • 80 g hvedemel

  • 2 æg

  • 1 spsk kakao

  • 1/2 tsk vaniljepulver

  • 1 tsk kanel

  • 2 spsk knaldstærk espresso (eller 2 tsk frysetørret kaffe, bare direkte fra glasset)

  • 100 g valnødder (eller hasselnødder), hakkede

  • Hvis du ikke laver chokoladeglasur: Ekstra 50 g valnødder

Til chokoladeganachen skal du bruge:

  • 100 g mørk chokolade

  • 2 spsk smør

  • 2 spsk varm espressokaffe

Til pynt skal du bruge:

  • Flagesalt

  • Evt. blåbær

Husk også:

  • En metalbageform på ca. 20 x 30 cm og bagepapir

Sådan laver du espresso brownies:

  1. Tag smør og æg ud af køleskabet, gerne 1 time før du bager, så de har stuetemperatur. Kolde ingredienser kan få dejen til at skille.

  2. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn (over/undervarme).

  3. Hak chokoladen og smelt den enten i vandbad (to skåle inden i hinanden, chokolade i den inderste, kogende vand i den yderste) eller forsigtigt og langsomt i mikroovn. Rør lidt rundt undervejs.

  4. Pisk det bløde smør grundigt med sukker – gerne 5 minutter, så det bliver let og luftigt. Tilsæt den smeltede chokolade og derefter æg. Rør kun lige, til det er en jævn masse. Sigt mel og krydderier i, tilsæt kaffen, og rør kort, til dejen er jævn. Vend til sidst de 100 g hakkede nødder i.

  5. Beklæd en metal form på ca. 20 x 30 cm med bagepapir. (Eller brug en silikoneform, den skal ikke smøres). Hæld dejen i, og drys de sidste nødder ovenpå, hvis du ikke laver chokoladeglasur.

  6. Bag den ca. 25-30 minutter, til der ikke længere følger rå dej med op, hvis du prikker midt i den.

  7. Lad den køle af, allerhelst nogle timer.

Sådan laver du chokoladeglasuren:

  1. Hak chokoladen og smelt den i vandbad. Når chokoladen er smeltet: Tilsæt smør og espressokaffe, og rør godt rundt, fx med en blød dejskraber.

  2. Fordel chokoladeglaseringen over din afkølede brownie, og drys med lidt flagesalt. Server evt. med friske blåbær eller anden topping.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Espresso brownies med valnødderTip 1: Skær dine brownies perfekt

Rigtig fudgy brownies har det med at hænge fast i kniven, når du skærer. Men det findes der råd for: Varm din kniv op i varmt, næsten kogende, vand og tør den hurtigt af i et rent viskestykke. Så smelter den gennem kagen og skærer perfekt!

Tip 2: Andre kager med chokolade

Hvis du elsker chokolade, vil også også elske dem her:

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.