Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
En chokoladetærte er en virkelig delikat dessert - eller kage om du vil. Intens chokolade bagt i en mørdejsbund med ristede nødder. Og toppet med friske bær.
Chokoladetærten er oplagt som dessert, hvis du serverer den med bær og måske en skefuld creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis ved siden af.
Jeg er vild med chokolade, og jeg kan altid bruge en chokoladedessert mere. Her blev det en bagt chokoladetærte, og det er virkelig en lækker (og populær) dessert, serveret med bær og måske en skefuld creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis ved siden af.
Du kan også sagtens servere et stykke chokoladetærte til en kop kaffe. Det vil der næppe komme klager over.
Jeg bagte chokoladetærten til en middag, hvor jeg hverken stod for forret eller hovedret. Til gengæld skulle jeg transportere desserten gennem hele byen, og det gav nogle begrænsninger.
Fordelen ved chokoladetærten er, at den nemt kan bages i forvejen – endda dagen i forvejen – og bare sættes koldt. Så kan den snildt transporteres i formen, og den er nem at servere med lidt frisk frugt, bær og gerne lidt dyppelse.
Chokoladetærten blev toppet med bær, som jeg bare kunne købe på vejen – og anrettet på 2 minutter. Og jeg kan love, den blev modtaget med store glædesudbrud – og de syrlige bær (her hindbær og kiwibær) er et virkelig godt modspil til den intense chokolade.
Hvis du gerne vil servere tærten til påske, kan du lave et frisk lysegrønt look: Skift de røde hindbær ud med grønne druer og evt. nogle gule spiselige blomster.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Det er faktisk ikke helt ligegyldigt, hvilken dessert man serverer efter hvilken hovedret. Hvis du får en tung hovedret – smagsmæssigt eller substantielt – kan chokolade godt blive lige i overkanten. Her vil jeg nok foretrække en mere frugtbaseret dessert.
Men her fik vi fisk til hovedret, og så passer chokoladetærten perfekt. Jeg vil også til enhver tid servere den efter de fleste grønsagsretter og supper.
Jeg bager min chokoladetærte i en metalform – her valgte jeg en aflang, der er 11 * 35 cm, men du kan også bruge en rund med en diameter på 22 eller 24 cm.
Men metalform, hvorfor det?
Hvis du normalt bruger de klassiske tærtefade af keramik og porcelæn, kender du sikkert det her: En blød tærtebund, der gerne sætter sig fast i bunden af tærtefadet. Så prøv at skifte til en metalform. Den gør underværker. Bare husk – den kan ikke gå i opvaskemaskinen, men prøv alligevel.
Forklaringen er, at metalformen er langt bedre til at overføre varme end en porcelænsform. Det giver den sprøde bund – og tærten er langt nemmere at få ud af tærtebunden bagefter. De fleste metalforme har løs bund, what’s not to like.
Smør bunden grundigt, inden du lægger dejen i – så slipper tærtebunden uden at kny.
Chokoladetærten bliver lige præcis så god som de ingredienser, du putter i den. Her får du et par tips.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)