Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Chokoladetærte med bær

Bagt chokoladetærte

Antal 8 stykker
Forb. tid 1 time 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Køletid 3 timer
Samlet 5 timer

Ingredienser

Til tærtebunden skal du bruge:
  • 35 g ristede hasselnødder
  • 80 g smør (koldt)
  • 125 g mel
  • 35 g flormelis
  • 1 æg (1 spsk, sammenpisket )
  • smør (til formen)
Til chokoladefyldet skal du bruge:
  • 65 g smør
  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g kakao
  • et godt nip flagesalt
  • 1 æg (+ resten fra dejen)
  • 130 g sukker
  • ½ vaniljestang (kornene)
  • 2 spsk creme fraiche (30 g)
  • 1,5 spsk flydende honning (eller sirup (40 g))
Husk også:
  • bær (til servering, ca. 200 g)
  • creme fraiche (eller vaniljeis til servering)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Tærtebunden: Fordel hasselnødderne på en bageplade, og sæt dem ind i en kold ovn. Tænd ovnen på 150 grader over/undervarme, og rist hasselnødderne i 15-18 minutter.
    Imens, start på fyldet, pkt. 5.
  • Køl dem helt af. Findel nødderne i en foodprocessor. De må gerne have lidt bid.
  • Tilsæt så det kolde smør, mel og flormelis. Kør videre til smørret er fordelt. Saml dejen på køkkenbordet med det lidt sammenpisket æg. Bank dejen ud til en tyk cirkel eller tyk aflang firkant (afhængigt af din form), og læg på køl 10 minutter. Smør formen. Rul så dejen ud og beklæd formen med den. Sæt på køl i en halv time.
  • Sæt ovnen på 160 grader varmluft. Når ovnen er varm – blindbag bunden i 15 minutter, til den er svagt lysebrun.
  • Imens, lav chokoladefyldet: Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Tilsæt chokolade, sigtet kakao og salt, og pisk det sammen med et håndpiskeris, til du har en blank masse.
  • Pisk æg, sukker og vanilje til en luftig æggesnaps. Tilsæt creme fraiche og honning/sirup, og pisk det sammen på lav hastighed – kun til det er fordelt. Vend så æggesnapsen over i chokoladeblandingen af 2-3 omgange. Vend betyder: Brug en blød spartel, tilsæt æggesnapsen, og vend kun rundt, til massen er ensartet. Så bevarer du luften i fyldet.
  • Bred chokoladefyldet ud i den forbagte tærtebund. Bag tærten i 30-35 minutter. Fyldet hæver flot op, og begynder at sprække. Det er helt rigtigt.
  • Tip 1: Du kan drysse med lidt ekstra flagesalt, hvis du synes.
    Tip2: Fyldet falder sammen igen og bliver mere tæt, når tærten køler af.
  • Lad chokoladetærten køle af, først på en rist, og sæt den i køleskabet 3-4 timer, før den skal spises.
  • Tag ud fra køl ca. 20 minutter før den skal spises. Pynt med friske bær, og server fx fed creme fraiche eller vaniljeis til.