Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Chokolade-lagkage med brombærmousseLagkage med brombær – det var svaret, da vi fik en overflod af brombær fra min søster, og vi skulle holde fødselsdag i huset.

Brombær kan noget sammen med chokolade (og fløde), så det blev chokoladebunde og en skøøøn brombærmousse, der faktisk også bare kan spises i sig selv. Men så er der jo ikke en lagkage.

Lagkage med brombær giver en lang opskrift. Men bare rolig. Det er altså ikke så besværligt, som den lange opskrift kan forlede dig til at tro …

Hvis du bager bundene i forvejen, er det ekstra nemt på dagen.

Opskrift på chokolade-lagkage med brombær

Bunde:

200 g smør
200 g råsukker
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
4 spsk kakao
4 æg
4 spsk fløde

Fyld – brombærmousse:

250 g brombær, evt. fra frost
3 spsk sukker
4 blade husblas
2 dl piskefløde
1 æggehvide (pasteuriseret)
Evt. limesaft og brombærlikør :-)

Chokoladetop:

100 g mørk chokolade
1 spsk smør
2 spsk kogende vand

Evt. friske brombær til pynt

Sådan gør du:

  1. Chokoladebundene: Sæt alle ingredienser frem og vent, til de har stuetemperatur. Så kan du røre det hele sammen på én gang med en pisker. Bom – færdig.
  2. Hvis du har en silikoneform, kan du hælde dejen direkte op i den. Hvis du har en almindelig lagkage-springform, er det nemmeste at beklæde den med bagepapir – ellers skal den smøres grundigt med smør.
  3. Tænd ovnen på 140 grader, og bag i 50 minutter. Test med en tandstikker eller stegegaffel, at der ikke følger dej med op, når du prikker i den. Så er den færdig.
  4. Vend den ud på en bagerist, og lad den køle af.
  5. Brombærmoussen: Mos brombærrene med sukker. Læg husblas i koldt vand, til den er helt blød og slatten. Lad så vandet dryppe lidt af, og læg husblassen i en gryde – varm f-o-r-s-i-g-t-i-g-t op, til den smelter. Rør den godt rundt i brombærrene, smag evt. til med lime og likør, og sæt det på køl. Imens pisker du først æggehvide og derefter fløde stiv. Når brombærblandingen begynder at stivne, vender du først fløde og til sidst æggehvide i. Sæt på køl igen, til den sætter sig.
  6. Og nu skal den lægges sammen: Fordel halvdelen af moussen på den nederste bund. Læg den mellemste bund på, og fordel den anden halvdel af moussen her, inden du lægger toppen på. HVIS du synes, moussen flyder lidt for meget ud, så sæt den på køl med første lag, inden du tilføjer det næste. Sæt på køl igen, inden du lægger toppen på. Og til sidst, inden servering: Tag en kniv og smør den udflydende mousse ind omkring kagen. Er der for meget, kan du jo blive nødt til at smage lidt på det …
  7. Chokoladetoppen: Hak chokoladen og smelt den i vandbad (to metalskåle inden i hinanden. Der er kogende vand i den store, og du sætter den lille indeni og smelter chokoladen her. Du kan også bruge to gryder inden i hinanden). Tilsæt smør og kogende vand, og rør godt rundt.
  8. Smør chokoladeblandingen på toppen, og pynt evt. med flotte, friske brombær.
  9. Sæt kagen på køl, til den skal spises.

Tip: Øh, hvordan bliver den kage til 3 bunde??

Sådan: Skær først en rille hele vejen rundt der, hvor du gerne vil have, bundene skal dele. Det gør du to steder, så du får 3 ca. lige tykke bunde. Tag så et stykke sytråd (ca. 80 cm), og træk det ind i rillen hele vejen rundt. Du krydser de to ender og trækker til – vupti, tråden skærer kagen igennem. Det gør du først i den ene rille, så i den anden, og du har 3 bunde.

 

 

 

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.