Opskrift på brombær muffins med chokolade
Brombær og chokolade kan noget helt specielt sammen. Her mødes de i en flok saftige brombærmuffins – med skiftevis syrlige og chokoladesøde mundfulde.
En rigtig muffin skal have sprød kant og blød midte, og det er nemt at få, når der er brombær i. Bærrene – og saften – gør kagen super saftig. Og når du lige hiver dem ud af ovnen, har de også den sprøde kant, der giver kontrasten til det bløde indeni.
Jeg kan godt lide, at kager har lidt bid – derfor er mine brombærmuffins bagt med fuldkornsspelt. Du kan sagtens skifte ud med almindeligt hvedemel, hvis du foretrækker det. Eller med helt eller delvis fuldkornshvede eller grahamsmel.
Andre tips til dine brombærmuffins
- Du kan udskifte fløde med mælk.
- Du kan bage dejen som en brombærkage i stedet. Hæld den i en form beklædt med bagepapir, og bag den ved 155 grader varmluft i 40-50 minutter. Stik en tandstik i kagen efter 40 minutter – hvis der følger dej med op, skal kagen have lidt mere. Og ellers er den færdig :-)
- Du kan fryse dem, du ikke spiser med det samme (hvis der er nogen …) De holder sig fint 6-12 måneder ved minus 18 grader.
- Du kan bage dine muffins med andre typer bær – fx hindbær eller blåbær.
Er du enig i, at brombær kan noget med chokolade i en dessert – så tjek også fx:
Crumble med brombær og chokolade
Hvis man ikke lige har fuldkornsspeltmel og brombær, så kan man også sagtens bare bruge hvedemel og blandede bær fra netto. Haps!
Tak Eva, det har du nemlig helt ret i. De dur til alle bær, og hvis dine bær er meget syrlige, kan du også bruge hvid chokolade :-)