Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Brombærmuffins med chokolade

Brombær og chokolade kan noget helt specielt sammen. Her mødes de i en flok saftige brombærmuffins – med skiftevis syrlige og chokoladesøde mundfulde.

En rigtig muffin skal have sprød kant og blød midte, og det er nemt at få, når der er brombær i. Bærrene – og saften – gør kagen super saftig. Og når du lige hiver dem ud af ovnen, har de også den sprøde kant, der giver kontrasten til det bløde indeni.

Jeg kan godt lide, at kager har lidt bid – derfor er mine brombærmuffins bagt med fuldkornsspelt. Du kan sagtens skifte ud med almindeligt hvedemel, hvis du foretrækker det. Eller med helt eller delvis fuldkornshvede eller grahamsmel.

Brombærmuffins med chokolade

Andre tips til dine brombærmuffins

Du skal udskifte fløde mælk.

Du kan bage dejen som en brombærkage i stedet. Hæld den i en form beklædt med bagepapir, og bag den ved 155 grader varmluft i 40-50 minutter.Stik en tandstik i kagen efter 40 minutter – hvis der følger dej med op, skal kagen have lidt mere. Og ellers er den færdig :-)

Du kan fryse dem, du ikke spiser med det samme (hvis der er nogen …) De holder sig fint 6-12 måneder ved minus 18 grader.

Er du enig i, at brombær kan noget med chokolade i en dessert – så tjek også fx:

Crumble med brombær og chokolade

Chokoladelagkage med brombærskum

Galette med sommerbær

Opskrift på brombærmuffins med chokolade

Desserter og kager

Rækker til: 12

Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 25 minutter

Til dejen skal du bruge:

  • 100 g blødt smør (stuetemperatur)
  • 100 g råsukker
  • 3 æg (stuetemperatur)
  • 4 spsk piskefløde
  • 150 g fuldkornsspeltmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 50-100 g mørk hakket chokolade
  • 200 g brombær (friske eller optøede)

Til glasering og pynt

  • 30 g brombær
  • flormelis
  • evt. hakket chokolade

Sådan gør du:

  1. Rør smør med sukker. Tilsæt æg, fløde, mel og bagepulver, og rør det hurtigt sammen. Vend til sidst chokolade og brombær i. Der er masser af saft ved optøede brombær – brug det endelig også!

  2. Tænd ovnen på 155 grader, varmluft.

  3. Fordel dejen i ca. 12 muffinforme.

  4. Bag dine brombærmuffins i 20-25 minutter til de er gennembagt og har gyldne kanter.

  5. Når kagerne er kølet af: Blend de ekstra brombær med flormelis, til du har en tyk glasur. Dyp toppen af hver muffin i glasuren, og drys evt. med hakket chokolade.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Brombærmuffins med chokolade

Måske også noget for dig?

En kommentar til Brombærmuffins med chokolade

  1. Hvis man ikke lige har fuldkornsspeltmel og brombær, så kan man også sagtens bare bruge hvedemel og blandede bær fra netto. Haps!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.