Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Brombærmuffins med chokolade

Brombærmuffins med chokolade

Antal 12 stk.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 35 minutter

Ingredienser

Til dejen skal du bruge:
  • 75 g mørk chokolade
  • 100 g smør (stuetemperatur)
  • 100 g rørsukker
  • 3 æg (stuetemperatur)
  • 4 spsk piskefløde (stuetemperatur)
  • 150 g fuldkornsspeltmel (eller alm. hvedemel)
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g brombær (friske eller optøede)
  • smør (til formene)
Til glasering og pynt
  • 30 g brombær
  • flormelis
  • chokolade

Dine egne noter

Tilberedning

  • Bemærk, at smør, æg og fløde skal have stuetemperatur.
  • Hak chokoladen. Smør muffinformene.
  • Rør smør med sukker. Tilsæt æg, fløde, mel og bagepulver, og rør det hurtigt sammen.
  • Vend til sidst chokolade og brombær i. Der er masser af saft ved optøede brombær – brug det endelig også - men rør ikke for meget. Bærrene skal kun lige fordeles i dejen.
  • Tænd ovnen på 155 grader varmluft.
  • Fordel dejen i ca. 12 muffinforme.
  • Bag dine brombærmuffins i 20 minutter, måske lidt mere, til de er gennembagt og har gyldne kanter.
  • Når kagerne er kølet af: Blend de ekstra brombær med flormelis, til du har en tyk glasur. Dyp toppen af hver muffin i glasuren, og drys evt. med hakket chokolade.