Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Brombærdessert med sød, blød vaniljecreme

Når det er sæson for brombær, er det også sæson for brombærdessert. Min søster er storleverandør af brombær, og det har affødt denne lille lækre dessert, der med lidt god vilje kan fortolkes som ‘ris-á-la-mande-off-season’ – uden ris og næsten uden mandler. Men den har den lækre cremede konsistens, vaniljesmagen og smukke mørkerøde bær på toppen.

Du skal bruge en brombærsauce, den søde, bløde marscarponecreme med vanilje og nogle let ristede mandelsplitter til pynt.

Brombærdesserten har flere fordele:

  • Den er nem at forberede og bare arrangere i glas lige før servering. Ingen dessertstress :-)
  • Og den kan varieres med andre bær og frugter alt efter sæson og smag. Se nedenfor.

Brombærdesserten er også god med andre frugter og bær!

Du kan bruge andre slags frugt. I sæsonen er desserten fantastisk med vaniljeporcherede abrikoser, blommer, kirsebær eller rabarber, også kogt med vanilje. Bruger du abrikoser eller blommer, behøver du højst sandsynligt ikke at jævne frugtsaucen.

Gem

Gem

Opskrift på brombærdessert med sød, blød vaniljecreme

Desserter og kager

Til brombærsaucen skal du bruge:

  • 500 g (gerne frosne) brombær
  • 50 g sukker (ca. - smag til)
  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk citronsaft (eller lidt mere)
  • 1 spsk majsmel (fx Maizena, men ikke Maizenajævner) rystet godt sammen med 1/2 dl vand

Til vaniljecremen skal du bruge:

  • 2,5 dl piskefløde
  • 250 gr mascarpone
  • 1 vaniljestang
  • 3 spsk rørsukker

Til pynt:

  • 20 mandler eller 1/2 dl mandelsplitter/mandelflager

Sådan laver du brombærsaucen:

  1. Tø brombærrene op. Når de er tøet op: Hæld saften over i en lille gryde, kog den op med sukker og kornene fra vaniljestangen, og læg vaniljestangen i. Lad det stå lidt, inden du jævner med majsjævningen. OBS – kun lidt jævning ad gangen. Saucen skal blive ret tyk, men ikke bom-stiv. Hæld nu saften tilbage til bærrene og vend rundt, så de ikke går for meget i stykker. Tilsæt citronsaft og smag til – kunsten er at få en lidt syrlig sauce, der stadig smager af dessert.

Sådan laver du vaniljecremen:

  1. Pisk fløden til skum. Bland flødeskummet ind i mascarponen lidt efter lidt sammen med kornene fra vaniljestangen og rørsukker. Pisk til sidst, så det bliver en fløjlsagtigt creme.

Sådan laver du mandelpynt:

  1. Kog ca. 20 mandler op, smut dem og skær dem i splitter. Rist dem så blidt på en tør pande (uden fedtstof), til de tager lidt farve. Lad dem køle af på et stykke køkkenrulle. Hvis du køber mandelsplitter eller mandelflager, skal de bare ristes på en tør pande.

Sådan samler du brombærdesserten:

  1. Anret cremen i bunden af et dessertglas. Fordel brombærsaucen ovenpå. Drys med ristede mandler. Servér!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Husk – brombærdesserten kan forberedes i god tid!

Du kan lave alle 3 dele klar i forvejen. Bare sæt brombærsaucen og vaniljecremen i køleskabet – og saml desserten, lig før den skal serveres.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.