
Når det er sæson for brombær, er det også sæson for brombærdessert. Min søster er storleverandør af brombær, og det har affødt denne lille lækre dessert, der tager det bedste fra tre af mine yndlingsdesserter:
- Risalamande. En lidt sød vaniljecreme med røde bær … you see?
- Bondepige med slør. Et barndomsminde med æblegrød i bunden, rugbrøds-chokoladeblanding i midten og flødeskum på toppen. Her er æblerne ude, og rugbrødschokoladeblandingen er blevet til rugbrødsknas med chokolade.
- Trifli. Frugt, flødeskum og knasende et-eller-andet. Her bliver det til…
En nem brombærdessert med vaniljecreme og rugbrødsknas
Du skal bruge 3 dele: En nem brombærsauce, en sød, blød marscarponecreme med vanilje og en enkel rubrødsknas.
Brombærdesserten har et par oplagte fordele:
- Den er nem at forberede. Gør brombærsaucen, rugbrødsknasen og vaniljecremen klar i forvejen. Så skal du bare arrangere i glas lige før servering. Ingen dessertstress :-)
- Du kan bruge brombær fra haven, fra skoven – eller fra fryseren.
- Du kan bruge resterne af det tørre rugbrød – hvis det findes.
- Og den kan varieres med andre bær og frugter alt efter sæson og smag. Se nedenfor.

Brombærdesserten er også god med andre frugter og bær!
Du kan bruge andre slags frugt. I sæsonen er desserten fantastisk med vaniljeporcherede abrikoser, blommer, kirsebær eller rabarber, også kogt med vanilje. Bruger du abrikoser eller blommer, behøver du højst sandsynligt ikke at jævne frugtsaucen.
Hvis du nu går i rabarber, så tjek lige variationen af rabarbertrifli her. Der har knasen fået en anden lyd :-)
Andre desserter med brombær?
Prøv fx også:



Hvor mange personer er brombærdesserten til
Hej Jane, det er da et rigtig godt spørgsmål, tak for det! Der bliver 5 dl vaniljecreme (plus luften fra flødeskummet), så det afhænger lidt af, hvor stor desserten skal være. Bedste bud herfra er, at det rækker til 6-8 personer. Kan være, at du får lidt brombærsauce til overs – den kan du bruge som marmelade eller på morgenskyr/grød etc.
Håber det hjælper lidt :-)
Kh Bodil
Den smagte skønt, og jeg fik kredit for den! ? Men jeg savnede, hvor rugbrødsknaset skal være, når desserten ‘samles’. For mig at se kunne det være i bunden og gentages længere oppe?
Kære Marianne, jeg har redigeret opskriften og glemt at rette dette. Nu er det sket! Og tak for at teste den i beta ;-) Du har helt ret i din antagelse, som du (nu) kan se i opskriften ;-) Kh Bodil
Kære Bodil.
Jeg har tilberedt din brombærdessert et par gange i august i år, og den er virkelig nem og super lækker … og meget populær!
Rugbrødsknasen er blevet fast morgenmadstilbehør til A38 og skyr eftersom der næste altid er lidt tørt rugbrød til overs efter ugen er gået ?
Kære Titi,
mange tak for din kommentar! Dejligt opskriften kan bruges – endda på to måder :-) Jeg laver også selv ‘for meget’ knas, når jeg laver opskriften, helt af samme grund som dig.
Kh Bodil
Hej Bodil!
Det ser virkelig lækkert ud og ligner en god skæbne for mine mange brombær i fryseren. Kan man lave cremen dagen før – eller vil den falde sammen? Kh Anne
Hej Anne, cremen vil nok blive knap så cremet, hvis du laver den dagen før. Men brombærrene kan du sagtens 😊 god fornøjelse, kh Bodil
Hej Bodil
Kan man lave rugbrød dagen før. Jeg skal prøve denne decert første gang.
Vh Anne Marie
Hej Anne Marie, det kan du sagtens! Bare opbevar det i en lufttæt beholder, når det er kølet af. Og sørg for, det er godt sprødt først :-) God fornøjelse! Kh Bodil