Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Vil du bage en rigtig kærlighedskage? Så er søde chokolademuffins med syrlige hindbær og cremet chokoladeganache vel ikke det værste forslag.
De her chokolademuffins har ikke bare én anledning, men tre!
Nr. 1: Nogle gange har jeg bare lyst til at forkæle lidt ekstra. Andre måske – eller mig selv.
Nr. 2: Mine børn – 3 piger – har engang for mange år siden kastet deres kærlighed på hjerteformede muffinforme i Magasin i Aalborg.
Nr. 3: Chokolade. Behøver jeg at sige mere?
Så her får du kærlige chokolademuffins, der både har chokolade og chokoladestykker i dejen – plus en chokoladeganache på toppen. Plus lidt hindbær både i og til pynt.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Lad mig starte med en advarsel: Der er ikke sparet på chokoladen i de her chokolademuffins! Just sayin’.
Og når vi nu er ved chokoladen: Jeg funderer lidt over, hvad princippet er for, hvornår man kalder en chokoladekage single (hvilket ingen gør), double eller triple. Vi tæller chokoladetyper her, javel, men tæller kakaopulver med? Og tæller det som tre slags, hvis man smelter noget af chokoladen i dejen, bruger resten som chocolate chips – dvs. chokoladestykker, der smelter på tungen? Og topper op med chokoladeganache?
Her kan du gøre lidt af det hele. Her er både kakaopulver, smeltet chokolade og i chokoladestykker som lækre overraskelser i din chokolademuffin. Plus altså chokoladeganache på toppen.
Du KAN selvfølgelig droppe chokoladeganachen, og ingen vil føle sig snydt. Den er bare et plus, hvis du vil pynte 😉
Når jeg skriver 150 g hakket mørk chokolade til fyld, kan du også vælge at tage hvid chokolade, mælkechokolade eller en blanding. Bare brug en god chokolade! For du kommer til at smage den rent.
Hvis du er brownietypen (hvem er ikke?), men tænker, at hindbær og chokolade da er en ret uimodståelig kombi (og det har du ret i) – så kig lige forbi mine ustyrligt lækre brownies med hindbær.
De kan jo også toppes op med chokoladeganache. Og bages i hjerteforme, skal det være …
Jeg bruger natron som hævemiddel, og det kræver, at du ikke skal lade dejen stå længe på køkkenbordet, inden den bliver bagt. Natron danner nemlig luftbobler i dejen, så snart den møder væsken. Så for at få den fulde effekt af natron: Sørg for at blande de tørre ingredienser godt, inden du tilsætter væsken. Og få dejen til dine chokolademuffins hurtigt videre i formene og ind i ovnen.
Hvis du en gang imellem lader dig inspirere af engelske eller amerikanske opskrifter, er du garanteret stødt på ‘baking soda’ og har tænkt: Det må jo være bagepulver.
But no.
På dansk er baking soda det samme som natron. Bagepulver hedder baking powder på engelsk.
Forskellen på de to er syre. Natron skal have selskab af syre for at virke. I bagepulveret er der allerede tilsat syre – endda to slags: En, der virker ved stuetemperatur og en, der først virker, når kagen bliver bagt. Bagepulver er på den måde lidt mere robust over for ventetiden på køkkenbordet. Til gengæld er der noget mere krudt i natron end i bagepulver: ¼ tsk natron svarer til 1 tsk bagepulver. Du skal bare huske at tilsætte syre.
Natron elsker altså syre. Og i de her chokolademuffins får det syre fra to kilder:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)