Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Chokolademuffins med hindbær og chokoladeganache

Chokolademuffins med hindbær og chokoladeganache

Antal 11 stk.
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Køletid 1 time
Samlet 1 time 45 minutter

Ingredienser

Til dine chokolademuffins skal du bruge:
  • 125 g mørk chokolade (til dejen)
  • 150 g mørk chokolade (til fyld, alternativt hvid chokolade eller mælkechokolade)
  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 2 æg (stuetemperatur)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 dl yoghurt naturel (stuetemperatur)
  • 70 g mel
  • 40 g kakaopulver
  • ½ tsk natron
  • 100 g hindbær (friske eller fra frost)
  • ekstra smør til formene …
Til chokoladeganachen skal du bruge:
  • 100 g mørk chokolade (55-60 %)
  • 1 dl fløde
  • 10 g glucose (evt. – giver en mere skinnende ganache)
Pynt
  • Friske hindbær og hindbærstøv

Dine egne noter

Tilberedning

  • Tænd ovnen på 180 grader. Gør formene klar.
  • Hak al chokoladen til dejen groft, og del i to bunker – 125 g og 150 g.
  • Smelt smørret blidt. Tag det af varmen, og tilsæt de 125 g chokolade, der skal smeltes i dejen. Rør, til chokoladen er helt smeltet. Tilsæt så sukker, æg, vanilje og yoghurt.
  • Sigt mel, kakaopulver og natron i chokoladeblandingen, og rør, til dejen er jævn. Tilsæt den sidste hakkede chokolade.
  • Fordel dejen i muffinformene, og tryk 2-3 hindbær ned i hver. Bemærk, dejen er tyk, og det skal den være.
  • Sæt dine muffins i ovnen, og skru ned til 160 grader. Bag dem i ca. 20 minutter. Tjek, at de ikke skvulper, hvis du vipper med pladen, inden du tager dem ud. Kan være, de skal have et par minutter mere. Men får de for meget, mister de den fugtige midte …
  • Chokoladeganachen: Hak chokoladen fint og hæld den op i en skål.
  • Varm fløden næsten til kogepunktet i en kasserolle, og hæld den over chokoladen. Lad den stå et øjeblik (og tilsæt evt. glucosesirup). Rør fra midten af skålen – når det samler sig til en homogen masse, fortsætter du udad, til al chokoladen er smeltet og ganachen helt glat og ensartet. Sæt til side, så den køler ned til stuetemperatur. (Den skal ikke i køleskabet – så bliver den alt for hård til, du kan arbejde med den).
  • Tag dine muffins ud af ovnen, og lad dem køle af 5 minutter i formen, inden du forsigtigt lister dem ud på en bagerist. Lad dem køle helt af.
  • Når både muffins og chokoladeganache har stuetemperatur: Fyld ganachen i en sprøjtepose med stjernetylle, og pynt hver muffin med små stjerner og måske et enkelt frisk hindbær. Drys med hindbærstøv – og server!