Skal der små rugbrød til madpakken? Og må det godt være lidt sjovere end de tørre skiver fra en pose? Så er svaret: Madpakkerugbrød. Jeg bager næsten altid rugbrød i madpakkestørrelse – lægger dem i fryseren og får et frisk rugbrød med hver eneste dag. De smuldrer ikke, og de holder rigtig godt på det fyld, jeg putter i. I øvrigt også et hit i madpakken, hvis du har børn.
En anden fordel ved de små rugbrød er, at de er hurtigt bagt. Bare en halv times tid i ovnen, så er de klar.
Og forresten, sådan et nybagt lille rugbrød smager næsten som slik, når det får lidt koldt smør …
Små rugbrød uden surdej?
Hvis du ikke bager med surdej, kan du sagtens lave små madpakkerugbrød uden. Det finder du en opskrift på her.
Hvor stor er din bageplade? Og kan de bages uden maltsirup?
Hej Malene. Min bageplade er standard 46,5 x 37,5 cm. Og ja, du kan sagtens bage uden maltsirup. Maltsirup giver – ud over den mørke farve – noget sødme og dybde i smagen. Og så betyder siruppen, at gærcellerne får lidt ekstra at leve af. Men bare hold øje med, at dejen er hævet synligt, inden du bager, så går det fint :-)
Tak fordi du læser med på bloggen.
Kh Bodil
Jeg forstår ikke rigtig hvorfor man skal pensle med æg flere timer før man bager, og hvornår skal man skære dem ud til små rugbrød de flyder jo sammen medens de hæver
Hej Dorte, du kan sagtens gøre, som du synes, det passer bedst. Mit udgangspunkt var, da jeg skrev opskriften, at jeg ville kunne brække brødene fra hinanden, og så skal de skæres først. Men nu om stunder skærer jeg dem alligevel, og så er det selvfølgelig mindre nødvendigt at gøre det før bagning. Dog kan det være en fordel, hvis man (som jeg) nogle gange kommer til at hæve dem lidt for længe – hvis de ikke er skåret, har skorpen en tendens til at løfte sig. Det gør den ikke, hvis brødene er skåret før hævning. Mht. pensling gør jeg det ofte tidligt, fordi jeg strør frø over, mens dejen er våd, så de klæber bedre fast. Men du har helt ret – det kan sagtens vente til lige før bagetid :-) Kh Bodil