
Skal der rugbrød til madpakken? Og må det godt være lidt sjovere end de tørre skiver fra en pose? Så er svaret: Madpakkerugbrød. Jeg bager næsten altid rugbrød i madpakkestørrelse – lægger dem i fryseren og får et frisk rugbrød med hver eneste dag. De smuldrer ikke, og de holder rigtig godt på det fyld, jeg putter i. I øvrigt også et hit i madpakken, hvis du har børn.
En anden fordel ved de små rugbrød er, at de er hurtigt bagt. Bare en halv times tid i ovnen, så er de klar.
Og forresten, nybagte små rugbrød smager næsten som slik, når de får lidt koldt smør …
Hvor stor er din bageplade? Og kan de bages uden maltsirup?
Hej Malene. Min bageplade er standard 46,5 x 37,5 cm. Og ja, du kan sagtens bage uden maltsirup. Maltsirup giver – ud over den mørke farve – noget sødme og dybde i smagen. Og så betyder siruppen, at gærcellerne får lidt ekstra at leve af. Men bare hold øje med, at dejen er hævet synligt, inden du bager, så går det fint :-)
Tak fordi du læser med på bloggen.
Kh Bodil