Drømmer du om en blød og lækker snack, der alligevel har noget substans og næring, så den også mætter? Så bag de grove æblebrud, der er godt proppet med både nødder og tørrede frugter.
Det er en ikke for sød snack, som er lidt i familie med mine rugsnacks, bare bagt med en hvededej i stedet. Og din mave får stadig noget at arbejde med: Fuldkornsmel, nødder og tørret frugt.
Opskriften passer til 12 æblebrud, der lige kan være på en bageplade. Hvis du ikke har bagt den slags ‘brud’ før, kan du se teknikken i videoen nedenfor.
Æblebrud til den lille sult, madpakken, ulvetimen …
De grove æblebrud er et godt energitilskud, når blodsukkeret er på vej ned. Jeg gik faktisk og lavede opskriften i hovedet en dag, hvor jeg var gået lidt for langt og begyndte at drømme om chokoladescones. Men kunne mærke, at det faktisk ikke var det, min krop havde brug for. Den ville have noget med mere næring. Ikke så sødt, men stadig lækkert …
Brug dem til den lille sult, en snack i madpakken eller til at skabe ro på hjemmefronten i ulvetimen. Jeg snupper dem selv med på tur, for de slår altså det meste, jeg kan opdrive i 7eleven eller på Molslinjen.
Jeg spiser dem, som de er, men du kan også servere dem lune eller ristede med koldt smør.
Grove æblebrud – energi på den nærende måde
De fleste stykker bagværk, der hedder noget med ‘brud’ er bagt med en lys hvededej, og jo, det er lækkert, men den slags snacks laver jeg næsten aldrig (sikkert fordi jeg bager kager i stedet for …). Så jeg har gået og funderet over, hvad der skulle til for at lave et ‘brud’, der passer til mig.
Så mine grove æblebrud er – ja – med fuldkorn og stoppet ud med soltørrede tranebær sammen med ristede hasselnødder. Det giver en forholdsvis energitæt bolle med masser af knas og lækkerhed. På den ikke så kage-agtige måde.
Tips om fyld i æblebrud
Jeg har brugt soltørrede tranebær og hasselnødder. Men du kan sagtens bruge andre ting, du sætter pris på eller bare har i skuffen:
- De tørrede frugter kan være fx rosiner – eller figner, dadler og abrikoser skåret i tern.
- Du kan også bruge andre typer nødder, fx cashewnødder og macadamianødder. Eller solsikkekerner og græskarkerner.
- Og du kan selvfølgelig bruge den samme grunddej til gulerodsbrud.
Her kan du se, hvordan du former dem:
Andre lækre – ikke for søde bagte snacks?
De grove æblebrud er lidt i familie med rugsnacks med tranebær – og gulerodskiks. Måske også noget for dig?