Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Grove æblebrud - loadet med nødder og tranebær

Grove æblebrud med nødder og tranebær

Antal 12 stk.
Forb. tid 2 timer 30 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet 2 timer 42 minutter

Ingredienser

  • 275 g vand (2 ¾ dl, lunt)
  • 20 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 1,5 tsk kanel
  • 225 g hvedemel
  • 150 g grahamsmel
  • 9 g fint salt (1 ¼ tsk)
  • 25 g smør (blødt)
Til fyldet skal du bruge:
  • 1 æg
  • 150 g æble (revet vægt)
  • 100 g soltørrede tranebær
  • 75 g hasselnødder (ristede smager bedst)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Opløs gær og sukker i vandet, og ælt så dejen sammen med kanel, hvedemel, grahamsmel og salt. Kør maskinen ca. 5 minutter.
  • Tilsæt så smørret i stykker. Kør til dejen er jævn, og dæk den med låg eller plast. Lad den hæve lunt en times tid (skal være synligt hævet).
  • Gør klar til at samle æblebruddene: Riv æblerne groft, hak nødderne groft.
  • Tag dejen ud på bordet (uden ekstra mel). Lav en fordybning midt i dejen, og slå ægget ud her. Fordel revet æble og hakkede nødder og tørrede frugter oveni. Så skal der foldes og hakkes …
  • Brug en stor dejdeler, og fold dejen ind over sig selv, skiftevis med, du hakker den i mindre stykker. Du skal ikke have fingrene i dejen! Fortsæt, til ingredienserne er groft blandet. Fordel så dejen i 12 ‘stykker’ på bagepapir. Se videoen nedenfor.
  • Lad dem efterhæve ½ time.
  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og bag de grove æblebrud i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle lidt af på en bagerist, før du sætter dem til livs …