Scan for at gå til opskrift
Grove æblebrud med nødder og tranebær
Forb. tid 2 timer t 30 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Samlet 2 timer t 42 minutter min
- 275 g vand (2 ¾ dl, lunt)
- 20 g gær
- 2 spsk sukker
- 1,5 tsk kanel
- 225 g hvedemel
- 150 g grahamsmel
- 9 g fint salt (1 ¼ tsk)
- 25 g smør (blødt)
Til fyldet skal du bruge:
- 1 æg
- 150 g æble (revet vægt)
- 100 g soltørrede tranebær
- 75 g hasselnødder (ristede smager bedst)
Opløs gær og sukker i vandet, og ælt så dejen sammen med kanel, hvedemel, grahamsmel og salt. Kør maskinen ca. 5 minutter.
Tilsæt så smørret i stykker. Kør til dejen er jævn, og dæk den med låg eller plast. Lad den hæve lunt en times tid (skal være synligt hævet).
Gør klar til at samle æblebruddene: Riv æblerne groft, hak nødderne groft.
Tag dejen ud på bordet (uden ekstra mel). Lav en fordybning midt i dejen, og slå ægget ud her. Fordel revet æble og hakkede nødder og tørrede frugter oveni. Så skal der foldes og hakkes …
Brug en stor dejdeler, og fold dejen ind over sig selv, skiftevis med, du hakker den i mindre stykker. Du skal ikke have fingrene i dejen! Fortsæt, til ingredienserne er groft blandet. Fordel så dejen i 12 ‘stykker’ på bagepapir. Se videoen nedenfor.
Lad dem efterhæve ½ time.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og bag de grove æblebrud i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle lidt af på en bagerist, før du sætter dem til livs …