Bønnehummus – grøn hummus med krydderurter

En frisk og skøn bønnehummus med persille og mynte. Perfekt til sandwich, dip, måltidssalat, fyld til madpandekager og meget mere.

Vil du gerne have en blød og cremet hummus, så lav den med butter beans. Smørbløde er de, og sammen med friske krydderurter får du en flot grøn bønnehummus til dip, tilbehør eller sandwich.

Bønnehummus - grøn hummus med krydderurter

Grøn bønnehummus med krydderurter

Forb. tid 10 minutter
Giv de første stjerner!
Bønnehummus er en virkelig cremet hummus lavet af butter beans. Den bliver flot grøn, når du blender krydderurter med.
Antal: 1 portion

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 1 dåse butterbeans (drænede)
  • ½ bundt persille
  • 5 stilke frisk mynte
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 citron (2-3 spsk citronsaft)
  • evt. lidt vand
  • salt

Til servering fx også:

  • citronbåde
  • agurkestrimler
  • ristede pinjekerner
  • hvidløgsspirer
  • fladbrød

Sådan gør du: 

  • Pil bladene af persille og mynte. Pil hvidløg, og hak i mindre stykker. Blend det hele i blender eller foodprocessor.
  • Blend til du har en cremet bønnehummus. Tilsæt evt. 1-2 spsk koldt vand.
  • Smag til og køl af.
  • Server med ønsket tilbehør.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

En hummus uden tahin

Egentlig er det sært, at butterbeans ikke er lige så almindelige i hummus som kikærter. For de er – helt uden hokus pokus – virkelig velegnede til en cremet hummus. Og de har en mildere smag, der ikke kræver så meget modspil. Derfor har jeg lavet denne bønnehummus uden tahin, og den smager frisk og dejligt af persille, mynte og citron.

Bønnehummus til alt muligt …

Bønnehummus af butterbeans er fremragende i en bolle, hvor du kan supplere med lidt soltørrede tomater, salater og stegte grønsager, hvis det skal være ekstra lækkert. Ellers bare som et hurtigt mellemmåltid på en skive brød eller et stykke knækbrød. Eller som dip. Eller som tilbehør til din aftensmad. Eller som spread i en madpandekage. Eller hvad ved jeg … Det er en slags grøn afveksling til hummus, og den smager bare godt.

På billederne serverer jeg den som dip med sprøde chips, jeg har lavet af nogle arabiske fladbrød, jeg har købt. Bare skær dem i trekanter, og giv dem en tur i brødristeren. Og de skal endelig ikke være for friske – de bliver nemmest sprøde, hvis de allerede er blevet lidt tørre 🙂

Bønner til mange gange butterbean hummus?

Jeg lagde en hel pose tørrede butterbeans i blød natten over og kogte dem til morgen. Så er der bønner nok til flere gange, og de holder sig fint i fryseren. Husk, at store bønner suger ufattelig meget vand, når de bliver sat i blød. Og husk at kassere vandet både fra iblødsætning og fra kogning.

Du kan også sagtens bruge bønner fra dåse, som jeg skriver i opskriften.

Bønnehummus - grøn hummus til dip og pålæg

Gem

Gem

Gem

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: