Følg med her:
Bananpandekager – uden mælk, sukker og mel
Vil du gerne starte dagen på en mæt og glad mave – og må din morgenmad gerne ha’ et sødt strejf? Så er bananpandekagerne uden sukker en nem og hurtig løsning. Haps dem med lidt frisk frugt og måske en klat yoghurt.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 2 bananer
- 4 æg
- en smule vaniljepulver (evt.)
- 2 tsk kanel
- 4 spsk finvalsede havregryn
- lidt kokosolie til at stege i (eller smør)
- blåbær (valgfrit)
Du kan også prøve med:
- revet citronskal
- kardemomme
- hakkede mandler
Sådan gør du:
- Blend dejen sammen med stavblenderen. Eller mos bananen med en gaffel og brug gaflen til at piske bananen sammen de øvrige ingredienser.
- Varm en pande til middelvarme, gi’ den en lille klat kokosolie, og steg din bananpandekage stille og roligt. Du kan drysse blåbær over, før du vender – så bliver de bagt med.
- Vil du have små pandekager som på billedet, hælder du bare dejen ud i små klatter. Det tager lidt længere tid, fordi du ikke steger hele portionen på én gang.
- Vend bananpandekagen, når overfladen næsten er stivnet. Hvis du steger den som én pandekage, kan du liste den over på et godt stort grydelåg eller en tallerken, lægge panden på hovedet over den og tippe rundt. Så går den ikke i stykker. Små pandekager er nemme at vende med en paletkniv.
- Server med frisk frugt.
Nemme bananpandekager uden mælk, mel og sukker
Har du det lidt svært med den store morgenmad, kan du ikke lige overskue rugbrød eller havregrød? Vil du helst undgå sukker, mel og mælk – eller elsker du bare en blid og sød morgenmad?
Bananpandekager har den fordel, at de smager sødt, faktisk uden egentlig at smage af banan. Selv min yngste, der ellers på ingen måde elsker banan, hun laver en bananpandekage hver morgen. Godt med kanel i. Det virker.
Bananpandekagerne er søde, nærende og mættende. Og virkelig så simple, at du knap behøver at være vågen for at få det til at lykkes.
Og opskriften er så enkel, at en to-årig kan lære den udenad 😉 Det har min mands kvikke barnebarn bevist.
Vil du prøve en ny smag i dine bananpandekager?
Selv eksperimenterer jeg tit lidt med smagen. Dropper kanel og bruger vaniljepulver. Tilsætter kardemomme. River lidt citronskal i. Moser dejen med en gaffel, så den bliver lidt grovere. Steger i smør i stedet for kokosolie. Blander lidt frosne hindbær i. Hakker lidt mandler og blander i. Prøv dig frem!
Hvis du vil bruge bananpandekagerne i din (morgen)madpakke, kan du også tjekke opskriften på sukkerfri, melfri og mælkefri bananmuffins. Samme princip, bare nemmere at ha’ med i madpakken.
Bananpandekager til baby (6 mdr.) og småbørn
Har du småbørn, eller vil du bare gerne spare på sukker, mel og mælk, er pandekagerne også et hit. Når du laver bananpandekager uden sukker, mel og mælk, kan du også bruge dem til babyer (fra 6 mdr.), før du introducerer sukker, gluten og komælk i deres mad.
Og tro mig, ingen vil tænke over, at der mangler noget, hvis du laver dem til en almindelig brunch. Server dem med friske bær – eller kom lidt blåbær i dejen – det er himmelsk.
Tip 1: Bananpandekager med frugt og bær
Mens bananpandekagen steger på den første side, kan du fordele fx hindbær, blåbær eller rabarberstykker i overfladen og presse dem lidt ned, inden du vender pandekagen. Det giver lige et syrligt pift.
Tip 2: Bananpandekager med citronskal
Et søndagstip: Riv lidt citronskal i dejen. Det giver en helt fantastisk duft og smag.
Tip 3: Bananpandekager bagt i muffinforme
Du kan også bage bananpandekagerne i ovnen som en slags små fritter – efter samme princip som æggefritter med spinat.
Flere slags pandekager
Hvis du gerne vil finde flere typer pandekager, har bloggen både de sunde og de søde, fx:
PS. Jane putter også 2 tsk. kanel i 🙂
Janes tip er taget ad notam! 😉 tak!