Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Bananpandekager er et sandt morgenhit for dig, der gerne vil lave søde pandekager uden sukker, mel og mælk. Her med 3 tips til variationer.
Vil du gerne starte dagen på en mæt og glad mave – og må din morgenmad gerne ha’ et sødt strejf? Så er bananpandekagerne uden sukker en nem og hurtig løsning. Haps dem med lidt frisk frugt og måske en klat yoghurt.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Har du det lidt svært med den store morgenmad, kan du ikke lige overskue rugbrød eller havregrød? Vil du helst undgå sukker, mel og mælk – eller elsker du bare en blid og sød morgenmad?
Bananpandekager har den fordel, at de smager sødt, faktisk uden egentlig at smage af banan. Selv min yngste, der ellers på ingen måde elsker banan, hun laver en bananpandekage hver morgen. Godt med kanel i. Det virker.
Bananpandekagerne er søde, nærende og mættende. Og virkelig så simple, at du knap behøver at være vågen for at få det til at lykkes.
Og opskriften er så enkel, at en to-årig kan lære den udenad 😉 Det har min mands kvikke barnebarn bevist.
Selv eksperimenterer jeg tit lidt med smagen. Dropper kanel og bruger vaniljepulver. Tilsætter kardemomme. River lidt citronskal i. Moser dejen med en gaffel, så den bliver lidt grovere. Steger i smør i stedet for kokosolie. Blander lidt frosne hindbær i. Hakker lidt mandler og blander i. Prøv dig frem!
Hvis du vil bruge bananpandekagerne i din (morgen)madpakke, kan du også tjekke opskriften på sukkerfri, melfri og mælkefri bananmuffins. Samme princip, bare nemmere at ha’ med i madpakken.
Har du småbørn, eller vil du bare gerne spare på sukker, mel og mælk, er pandekagerne også et hit. Når du laver bananpandekager uden sukker, mel og mælk, kan du også bruge dem til babyer (fra 6 mdr.), før du introducerer sukker, gluten og komælk i deres mad.
Og tro mig, ingen vil tænke over, at der mangler noget, hvis du laver dem til en almindelig brunch. Server dem med friske bær – eller kom lidt blåbær i dejen – det er himmelsk.
Mens bananpandekagen steger på den første side, kan du fordele fx hindbær, blåbær eller rabarberstykker i overfladen og presse dem lidt ned, inden du vender pandekagen. Det giver lige et syrligt pift.
Et søndagstip: Riv lidt citronskal i dejen. Det giver en helt fantastisk duft og smag.
Du kan også bage bananpandekagerne i ovnen som en slags små fritter – efter samme princip som æggefritter med spinat.
Hvis du gerne vil finde flere typer pandekager, har bloggen både de sunde og de søde, fx:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
PS. Jane putter også 2 tsk. kanel i 🙂
Janes tip er taget ad notam! 😉 tak! Nu endnu bedre 😊
De smagte fin, men det smagte også lidt for meget af æg og så er dejen også lidt for fed.
Hej Clara, tak for at skrive. Hvis du vil have æggesmagen dæmpet, kan du enten lave bananandekager uden æg https://muttionline.dk/bananpandekager-uden-aeg-med-chokoladesauce/ – eller erstatte lidt af ægget med mælk plus evt. lidt bagepulver. Det er svært at fjerne det, du kalder ‘for fed’, da der ikke er fedtstof i dejen 😉
Kh Bodil