Følg med her:
Auberginepie – lækker vegetarisk pie med champignons
Auberginepie med svampe er en sand livret fra en af mine første vegetariske kogebøger. En pizza style pie. Så fås det ikke bedre!
Auberginepie med champignons er en af de opskrifter, jeg aldrig bliver træt af. Aubergine, svampe, koncentreret tomat – og så lige toppet op med cheddarost, der smelter ned over alle herlighederne. Nærmest en vegetarisk pizza pie. Så fås det ikke bedre!
Auberginepien er en klassiker i mit køkken – den smager som pizza og har den bedste tærtekonsistens med sprød bund og blødt fyld. Kan ikke anbefales nok!
Antal: 6 personer
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
Til mørdejen skal du bruge:
- 250 g mel (heraf op til 100 g groft hvedemel)
- ½ tsk salt
- 125 g koldt smør
- ¾ dl koldt vand
Til fyldet skal du bruge:
- 2 auberginer
- ½ tsk salt
- 400 g champignons
- 5 dl tomatpassata
- 1 tsk timian
- 2 tsk citronsaft (evt. lidt mere)
- 1 æg
- 1 dl creme fraiche (eller græsk yoghurt)
- 125 g cheddar
- Æg til at pensle med
Sådan gør du:
- Start med at skære auberginerne i kvarte på langs, salt dem, og lad dem trække ca. ½ time.
- Hæld så tomatpassataen ud på en stor pande og sæt den til at simre og koge ind, mens du rører jævnligt. Sæt ikke blusset for højt – så sprøjter det!
- Smør en god stor – gerne lidt dyb – tærteform eller en springform.
- Til mørdejen: Start med at smuldre smørret i mel og salt, til det ligner revet ost. Saml dejen med vandet. Rul 2/3 af dejen ud, og læg den i tærteformen, også op ad kanterne. Prik bunden med en gaffel.
- Tænd ovnen på 160 grader, sæt tærteformen ind, og lad den forbage 15 minutter.
- Rul resten af dejen ud, så den kan passe som låg på quichen. Eller stik ud til et dekorativt låg, hvis du orker. Gå så videre med fyldet:
- Skyl saltet af auberginerne, dup dem tørre og gi’ dem lidt olivenolie. Læg dem på bagepapir i ovnen, til de er møre – ca. 35 minutter.
- Rens champignons.
- Riv osten groft.
- Pisk æg og creme fraiche/yoghurt sammen i hånden.
- Tilsæt timian, salt og citronsaft til tomaterne, og rør godt rundt. Hæld det over i en skål. Du behøver ikke at vaske panden af, for den skal du bruge igen:
- Rist champignons på panden – uden olie. Start på middelvarme, og skru lidt op, når de begynder at afgive væde. Lad dem dampe ind. Sluk for panden, og drys med lidt salt.
- Og så samler du det hele:
- Hæld creme fraiche/yoghurtblandingen i bunden af tærten.
- Halver auberginebådene, og læg dem ovenpå i et solmønster – med den spidse ende ind mod midten.
- Læg champignonerne ovenpå – fordel dem godt.
- Smør tomatpastaen ud over champignonerne.
- Drys den revne ost over.
- Og luk med dejlåget.
- Pensl med æg, du har rørt sammen i hånden.
- Vupti – ind i ovnen igen. Lad den bage videre i 40-45 minutter.
- Auberginepien er bedst, hvis den får lov at hvile mindst et kvarter efter bagning. Gerne længere. Server salat til.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Pin
Del
Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Lige en advarsel: Auberginepie tager tid!
Auberginepie’n er en tidsrøver, så er det sagt. Men selvom jeg ved det, bliver jeg ved med at lave den, fordi man simpelthen bliver så godt belønnet. Den færdige pie er det hele værd.
Og du kan forberede det hele dagen i forvejen: Tærtedejen, auberginerne, champignons, tomatsauce og den revne ost.
Andre madtærter?
Hvis du elsker pie og tærte, kan du måske også være interesseret i:
Champignontærte med hytteost og parmesan
I denne champignontærte får du virkelig fuldt smæk på smagen. Server tærten med en god salat. Og kryds fingre for en rest i morgen.
Gå til opskrift
Tomattærte med aubergine
Tomattærten er det rene smovs for dig, der elsker madtærter. Fyldet er tilberedt med tid og kærlighed, og det kan du smage.
Gå til opskrift
tak for opskriften – jeg husker den fra jeg var unge og havde bogen ;0)
vil lave den til min datter der er vegetar i dag – glæder mig.
Hej Astrid, tak for din kommentar. Jeg har faktisk stadig bogen! Håber din datter bliver lige så glad for opskriften – den tager tid, men nøj, hvor den er god 🙂 Kh Bodil