Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Auberginequiche med svampe er en sand livret fra en af mine første vegetariske kogebøger. En pizza style quiche. Så fås det ikke bedre!
Auberginequiche med champignons er en af de opskrifter, jeg aldrig bliver træt af. Aubergine, svampe, koncentreret tomat – og så lige toppet op med cheddarost, der smelter ned over alle herlighederne. Nærmest en vegetarisk pizza quiche. Så fås det ikke bedre!
Auberginequichen stammer oprindeligt fra en af mine første kogebøger – den hed Grøn gastronomi og var skrevet af Paul Holt. Desværre var der ikke billeder i, så jeg fik aldrig prøvet så mange af opskrifterne. Men aubergine – det kunne få alle i min familie til at kaste sig ud i projektet, og det fortrød vi bestemt ikke.
Det er kun småting, jeg har justeret siden – idéen vil jeg absolut kreditere Paul Holt for.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Auberginequichen er en tidsrøver, så er det sagt. Men selvom jeg ved det, bliver jeg ved med at lave den, fordi man simpelthen bliver så godt belønnet. Den færdige quiche er det hele værd.
Og du kan forberede det hele dagen i forvejen: Tærtedejen, auberginerne, champignons, tomatsauce og den revne ost.
Auberginequiche er en tung sag, der mætter godt. Så der skal ikke meget tilbehør til. Men en frisk salat et et godt match – gerne sådan en med en lidt syrlig olie-eddikedressing.
Langt de fleste dage foretrækker jeg en kålsalat – alt efter sæson, men du kan også lave en lettere, mere fransk salat. Her får du et par forslag:
Lige som andre madtærter kan en auberginequichen sagtens fryses, hvis du får en rest. Den holder sig fint i 2-3 måneder ved -18 grader (dybfryser).
Hvis du elsker quiche, pie og tærte, kan du måske også være interesseret i:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
tak for opskriften – jeg husker den fra jeg var unge og havde bogen ;0)
vil lave den til min datter der er vegetar i dag – glæder mig.
Hej Astrid, tak for din kommentar. Jeg har faktisk stadig bogen! Håber din datter bliver lige så glad for opskriften – den tager tid, men nøj, hvor den er god 🙂 Kh Bodil