Auberginer i ovn med bulgursalat

Aubergine i ovn er noget, vi aldrig bliver trætte af - og især ikke når den smager så himmelsk af spicy mellemøstkrydderier som her.

Elsker du en mør aubergine og smagen af Mellemøsten, er aubergine med en krydret marinade og bulgursalat lige noget for dig. Inspirationen har jeg fundet hos Ottolenghi, men nok rettet lidt til gennem årene.

Auberginer i ovn med chermoula opskrift

Aubergine med bulgursalat

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet 1 time
Giv de første stjerner!
De møre, ovnbagte auberginer har fået en skøn nordafrikansk krydderblanding – og bliver serveret med en nem bulgursalat. Masser af smag her!
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 4 auberginer (store)
  • fint salt

Til marinaden:

  • 4 fed hvidløg
  • 2 frisk rød chili
  • 4 tsk stødt spidskommen
  • 4 tsk stødt koriander
  • 2 tsk sød paprika
  • 2 citroner
  • 2 dl olivenolie

Til bulgursalaten:

  • 5 dl bulgur
  • 125 g tørrede abrikoser i små tern (eller sultanas lyse rosiner)
  • 2 spsk frisk mynte (hakket)
  • 1 bundt bredbladet persille (40-50 g)
  • 1 agurk
  • 2 forårsløg
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 dl olivenolie
  • salt
  • 30 g mandler (alternativt pinjekerner)
  • ½ granatæble (valgfrit)

Tilbehør:

  • græsk yoghurt (plantebaseret for vegansk)

Sådan gør du: 

  • Auberginerne: Skyl dem og halver dem. Skær så dybe snit i skærefladen, så der kommer et ternet mønster – blot undgå at skær igennem skallen. Drys auberginerne med fint salt, også ned i snittene, og lad dem hvile ca. 15 minutter.
  • Bulguren: Kog den i 4,5 dl letsaltet vand ca. 13 minutter.
  • Marinaden: Fjern frøstand fra chilien, riv eller pres hvidløg, og rør marinaden godt sammen.
  • Bulgursalaten: Rist mandlerne, og hak dem. Skær abrikoserne og agurk i små tern. Skyl og hak krydderurterne og forårsløg.
  • Tænd ovnen på 180 grader, varmluft. Skyl så auberginerne og dup dem lidt tørre. Fordel marinaden på dem, og sæt dem i ovnen. Der skal de stå i 40-45 minutter, til de er helt møre. Helt møre!
  • Når bulguren er kogt, tilsæt abrikostern med det samme, så de ligger i dampen og bliver bløde.
  • Lad nu bulguren køle af – tag låget af gryden eller bred bulguren ud i et fad. Når den er stuetemperatur, tilsæt krydderurter, agurk, forårsløg, citron og olie, og smag til med salt. Anret i en skål, og drys med mandlerne (og evt. granatæblekerner) til sidst.
  • Server auberginerne med bulgursalat og en lille skål græsk yoghurt.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Auberginer i ovn med chermoula

Auberginer med lækker bulgursalat

Auberginerne har fået to add-ons, som smager skønt af Mellemøsten:

  • En spicy krydderblanding, du selv kan lave (og lav gerne rigeligt – så har du til næste gang). Hvidløg, chili, koriander, paprika og revet citronskal, alt det gode.
  • Tilbehøret smager også af Mellemøsten. En bulgursalat med masser af persille og mynte, søde abrikoser og knasende agurk og granatæble. Dertil en skefuld yoghurt eller myntedip, hvis du synes.

Auberginen er faktisk nem at lave, og det meste af tiden passer den sig selv i ovnen. Det giver dig god tid til at lave bulgursalaten ved siden af.

Auberginer i ovn med chermoula


Gem

Gem

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




  1. Kære Bodil. Tusind tak fordi du deler dine lækre opskrifter. Især dine vegetariske retter er populære her i huset. Og når vi serverer en af dem som gæstemad bliver der ALTID spurgt ind til opskriften. Bedste hilsner Karen

    • Kære Karen, sikke en dejlig kommentar! Det er afgjort også de vegetariske retter, jeg selv spiser oftest – og jeg elsker at lege i det grønne køkken. Så jeg bliver ekstra glad for, de kan bruges!
      Fortsat god fornøjelse på bloggen 🙂
      Kh Bodil