Aubergine hummus – cremet hummus med aubergine

Aubergine hummus kombinerer to af mine absolutte yndlingsretter: Bagt aubergine og cremet hummus. Den smager næsten som baba ganoush, og samtidig mætter den med protein som en hummus. Og den er så nem at tilberede :-) Brug den som dip, som pålæg på rugbrød og som tilbehør til mellemøstlige retter. God til det hele!

Aubergine hummus er fuld af mellemøstlig smag på den cremede måde. Jeg bruger den både som dip, som pålæg på rugbrød og som tilbehør til mellemøstlige retter. God til det hele!

Aubergine hummus - cremet hummus med aubergine

Aubergine hummus

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet 35 minutter
Giv de første stjerner!
Hummus møder baba ganoush i denne opgraderede hummus. En lækker, blød sag, der kan bruges både som hummus og som baba ganoush.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 1 aubergine
  • 2 spsk olivenolie
  • 240 g kikærter (tilberedte)
  • 2 spsk tahin (jeg bruger den lyse)
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • ½ tsk spidskommen (smag til, evt. lidt mere)
  • ¼ tsk salt
  • ½ citron (2 spsk saft, evt. lidt mere)
  • evt. chiliflager

Til servering fx:

  • Bredbladet persille
  • Granatæblekerner
  • Olivenolie
  • Fladbrød

Sådan gør du: 

  • Skær auberginen igennem i kvarte på langs. Stryg skærefladerne med olivenolie, og drys med salt. Bag dem i ovnen ved 190 grader varmluft i 25-30 minutter, til stykkerne er lysebrune og møre. Køl af.
  • Imens: Gør de øvrige ingredienser klar.
  • Blend kikærter, tahin, hvidløg, spidskommen, salt, citronsaft og evt. chiliflager, til du har den konsistens, du foretrækker. Tilsæt så den bagte aubergine (med skindet på), og kør igen, til konsistensen er, som du synes. Smag til med salt og citron. Server!
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Vær beredt! Et par tips til hurtig aubergine hummus

Hvis din aubergine hummus skal gå hurtigt, har jeg et par tips:

Bag auberginer i ovnen en dag, hvor du alligevel har den tændt. Bare en enkelt aubergine er nok til en portion, men du kan roligt bage flere. Så har du til andre retter med aubergine eller måske en baba ganoush en anden dag.

Opskriften på bagte auberginer er her – og i korthed er instruktionen: Skær auberginerne i kvarte på langs. Pensl med olie. Bag ved 190 grader varmluft i 25-35 minutter, til de har taget farve og er helt møre. Køl dem af.

Hvis du også gerne vil have din aubergine hummus ekstra cremet, skal du videre til næste tip:

Cremet eller chunky hummus?

Du kan sagtens lave aubergine hummus med kikærter fra dåse, og det er selvfølgelig det hurtigste, hvis du ikke har nogle hjemmekogte kikærter på lager.

Men. Hvis du nu er typen, der godt kan finde på at koge dine kikærter selv, OG du gerne vil have en ekstra cremet hummus – så husk lige:

Tilsæt 1 tsk natron til det vand, du sætter kikærterne i blød i. Det mørner skallen på kikærterne, så du kan koge dem ekstra møre. Og du kan lave hummus så blød som smør. Hvis du har en foodprocessor, kan du også lade den køre godt og længe.

Det er en god idé at koge en hel pose kikærter på én gang. Frys dem ned i pakker med 240 g i hver – så svarer det til en dåse kikærter, og du er hurtigt klar til hummus næste gang.

Og. Hvis du bedre kan lide en grov, chunky hummus, så dropper du bare det natron der og laver din hummus med en stavblender (eller kører kort i foodprocessoren).

Aubergine hummus – cremet hummus med aubergine

Sådan laver du cremet hummus med aubergine:

  • Sæt kikærter i blød med natron og rigeligt vand i 8-10 timer
  • Kog så kikærterne i frisk vand i ca. 1 time. Køl af.
  • Bag de kvarte auberginer ved 190 grader varmluft i 25-35 minutter. Køl af.
  • Kør først alle ingredienser undtagen auberginen i foodprocessoren, til du har en fin, cremet hummus.
  • Tilsæt så aubergine-stykkerne, og kør, til du har den konsistens, du ønsker.
  • Smag til.
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: