Æggemuffins med hytteost og svampe

Æggemuffins med hytteost og svampe er altid et populært indslag på mit brunchbord: En lækker, lun ret med koncentreret smag af umami - og den mætter! Til hverdag kan du servere et par stykker sammen med et stykke ristet rugbrød med avocado, så er din morgenmad komplet!

Lækre æggemuffins med hytteost og svampe

Er du på udkig efter en æggeret, der både går til brunch og til hverdagens morgenmad eller frokost? Så er æggemuffins et godt bud.

Til hverdag kan du servere et par stykker sammen med et stykke ristet rugbrød med avocado, så er morgenmaden faktisk komplet.

Du kan sagtens lave en stor portion, spise dem, du eller I orker – og gemme resten i fryseren. Så kan du tage dem op i mindre portioner til morgenmad, madpakke eller aftensmad. Se tips under opskriften.

Æggemuffins med hytteost og svampe

Æggemuffins med hytteost og svampe

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet 40 minutter
Giv de første stjerner!
Nemme æggemuffins med hytteost og svampe – altid et hit til morgenmad, brunch eller madpakke.
Antal: 12 stk.

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 300 g svampe (renset vægt)
  • 1 spsk olivenolie
  • 6 æg
  • 250 g hytteost
  • 50 g revet ost (fx cheddar eller parmesan)
  • ½ porre (eller en lille porre)
  • 1 tsk soya
  • ¼ tsk salt
  • friskkværnet peber
  • ½ tsk timian
  • 1 spsk olie (til formene)

Sådan gør du: 

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Rens svampene, og snit dem i skiver eller kvarte. Varm lidt olie på en pande ved middel-høj varme, og steg svampene godt af, så de smider væden. Slut af med at give dem 1 tsk soya, damp den af, og tag panden af varmen. Tag evt. nogle pæne skiver fra til pynt.
  • Rens porren grundigt, og snit den fint i hånden.
  • Rør æg, hytteost, revet ost, salt, peber og timian sammen. Vend svampene og porren i.
  • Smør muffinformene med lidt olie – så slipper de nemmest. Hæld så æggemassen i, og pynt evt. med lidt svampe.
  • Sæt dine æggemuffins i ovnen, og giv dem ca. 25 minutter. Hold øje. De hæver flot op, men skvatter sammen igen, når du tager dem ud af ovnen. Vent, til de har taget lidt farve.
  • Lad dem køle lidt af, inden du lister dem ud af formene. Så slipper de nemmest.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Du kan nemt variere dine æggemuffins

Her har jeg lavet æggemuffins med svampe, porrer og lidt timian. Men du kan variere opskriften helt efter dine, dine gæsters eller måske dine børns smagsløg. Prøv med fx:

  • Forårsløg i stedet for porrer
  • Revne gulerødder for sødme
  • Squash, groft revne
  • Majskerner eller ærter, gerne fra frost (optøede)
  • En anden slags ost, fx cheddar eller feta
  • Spinat, groft hakket
  • Peberfrugt i tern
  • Andre krydderier og krydderurter
  • Lidt røget laks
  • Kogte kartofler i tern
  • Broccoli i små buketter

Du kan toppe hver muffin med en halveret cherrytomat. Vend skærefladen opad.

Æggemuffins til madpakken eller hurtig aftensmad

Du får 12 æggemuffins af portionen, og hvis de ikke forsvinder i maven på brunchgæster, kan du gemme nogen i fryseren. Så har du lynhurtig og lækker mad klar, fx til:

  • Frokost og madpakke: Server med en god salat og et stykke rugbrød. Eller fyld op i madpakken med grønsagsstave, groft brød, nødder, ost og hummus.
  • Aftensmad. Jeg ynder selv at servere med rugbrød, og tilbehøret varierer efter humøret. Nogle stegte eller dampede grønsager, en salat eller rester fra i går.
Æggemuffins med hytteost og svampe
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: