Scan for at gå til opskrift
Æggemuffins med hytteost og svampe
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet 40 minutter min
- 300 g svampe (renset vægt)
- 1 spsk olivenolie
- 6 æg
- 250 g hytteost
- 50 g revet ost (fx cheddar eller parmesan)
- ½ porre (eller en lille porre)
- 1 tsk soya
- ¼ tsk salt
- friskkværnet peber
- ½ tsk timian
- 1 spsk olie (til formene)
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Rens svampene, og snit dem i skiver eller kvarte. Varm lidt olie på en pande ved middel-høj varme, og steg svampene godt af, så de smider væden. Slut af med at give dem 1 tsk soya, damp den af, og tag panden af varmen. Tag evt. nogle pæne skiver fra til pynt.
Rens porren grundigt, og snit den fint i hånden.
Rør æg, hytteost, revet ost, salt, peber og timian sammen. Vend svampene og porren i.
Smør muffinformene med lidt olie – så slipper de nemmest. Hæld så æggemassen i, og pynt evt. med lidt svampe.
Sæt dine æggemuffins i ovnen, og giv dem ca. 25 minutter. Hold øje. De hæver flot op, men skvatter sammen igen, når du tager dem ud af ovnen. Vent, til de har taget lidt farve.
Lad dem køle lidt af, inden du lister dem ud af formene. Så slipper de nemmest.