Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Æggemuffins med hytteost og svampe

Æggemuffins med hytteost og svampe

Antal 12 stk.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet 40 minutter

Ingredienser

  • 300 g svampe (renset vægt)
  • 1 spsk olivenolie
  • 6 æg
  • 250 g hytteost
  • 50 g revet ost (fx cheddar eller parmesan)
  • ½ porre (eller en lille porre)
  • 1 tsk soya
  • ¼ tsk salt
  • friskkværnet peber
  • ½ tsk timian
  • 1 spsk olie (til formene)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Rens svampene, og snit dem i skiver eller kvarte. Varm lidt olie på en pande ved middel-høj varme, og steg svampene godt af, så de smider væden. Slut af med at give dem 1 tsk soya, damp den af, og tag panden af varmen. Tag evt. nogle pæne skiver fra til pynt.
  • Rens porren grundigt, og snit den fint i hånden.
  • Rør æg, hytteost, revet ost, salt, peber og timian sammen. Vend svampene og porren i.
  • Smør muffinformene med lidt olie – så slipper de nemmest. Hæld så æggemassen i, og pynt evt. med lidt svampe.
  • Sæt dine æggemuffins i ovnen, og giv dem ca. 25 minutter. Hold øje. De hæver flot op, men skvatter sammen igen, når du tager dem ud af ovnen. Vent, til de har taget lidt farve.
  • Lad dem køle lidt af, inden du lister dem ud af formene. Så slipper de nemmest.