Waldorfsalat med skyr og spidskål

Waldorfsalat med skyr er en frisk og let udgave af den berømte klassiske waldorfsalat. Fyldt med æbler, druer, bladselleri og lidt valnødder, som altid - og med fintsnittet spidskål, der gør det mere til en rigtig salat. Øj, det smager godt!

Normalt er en waldorfsalat helt lys, men her har jeg leget med kulørerne og konsekvent valgt de røde ingredienser – rød spidskål, røde æbler, røde druer. Så får salaten et helt andet udtryk, som i mine øjne er ret skønt. Når den har trukket lidt, bliver dressingen nærmest pink!

Waldorfsalat med skyr og spidskål

Waldorfsalat med skyr og rød spidskål

Forb. tid 20 minutter
Giv de første stjerner!
En hverdagsudgave af den berømte waldorfsalat. Du får alle smagene fra æble, selleri, dressing og valnødder – bare i en version med spidskål og mindre fedtprocent.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til salatfyldet skal du bruge:

  • 1 rødt æble (syrligt, ca. 125 g)
  • 200 g røde druer uden sten
  • 3 stængler bladselleri (ca. 75 g)
  • 175 g rød spidskål

Til waldorf-skyrdressingen skal du bruge:

  • 3 dl skyr naturel (eller yoghurt, hvis du foretrækker det)
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 tsk sukker

Til pynt skal du også bruge:

  • 25 g valnødder

Sådan gør du: 

  • Rør dressingen sammen i en stor skål med plads til hele salaten.
  • Skyl æble, druer og bladselleri. Snit æblet i små stykker, halver druerne, og skær bladselleri i tynde, skrå skiver. Snit spidskålen helt fint, fx på mandolinjern. Gem lidt druer og bladselleri til pynt – vend resten af fyldet i dressingen. Hvis du synes, salaten bliver for stiv, kan du tilsætte lidt koldt vand. Anret din skyr-waldorfsalat i en skål eller et fad.
  • Pynt med de sidste druer, lidt bladselleri og knuste valnødder. Nyd!
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Waldorfsalat til hverdag

Den lidt utraditionelle waldorfsalat med skyr var svaret, da jeg fik lyst til endnu en version af klassikeren – en version, jeg kan bruge til hverdag. Dvs. uden creme fraiche og fløde – med spidskål og gerne med en lidt mere sund profil end originalen. Men stadig med en cremet dressing.

Her er skyr jo en god redning – en smart hverdagserstatning for fløde, creme fraiche og fed yoghurt og ikke så syrlig som en fedtfattig yoghurt. Tilmed fuld af protein.

Resultat: En dejlig, fyldig waldorfsalat, der både smager og mætter.

Waldorfsalat med skyr – eller yoghurt?

Du kan naturligvis erstatte skyr med yoghurt naturel, gerne en fedtfattig græsk yoghurt. Vær opmærksom på, at yoghurt er mere syrlig end skyr, så du skal måske holde lidt igen med citronsaften. Smag dig frem.

Og ja, jeg spiser af svigermors gamle guldkant til hverdag 😉 I hvert fald, når jeg er i sommerhus, hvor arvestykkerne er flyttet ind.

En anden fedtfattig(ere) waldorfsalat

Det er faktisk ikke første gang, jeg sender waldorfkonceptet i legestue med spidskål. Du kan også tjekke min veganske version, en waldorfsalat med appelsindressing. Men altså, stadig med den klassiske kombination af æbler, bladselleri, druer og valnødder.

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: