
En sund Waldorfsalat er min nye favorit på kålsalat-listen! Egentlig kommer det sig måske af, at jeg savner Waldorfsalat. I min familie fik vi altid Waldorfsalat til julemiddagen (som var kalkun), da jeg var barn. Men nu får jeg and i stedet for, og Waldorfsalat er altså ikke så velplaceret sammen med den. Synes jeg.
Dilemma! For æbler, druer, blegselleri og valnødder kan virkelig noget sammen. Men til hverdag kører jeg altså ikke salater ind med fløde og creme fraiche.
I stedet har jeg opfundet en sund Waldorfsalat, uden snask. Fløden og creme fraichen er skiftet ud med spidskål, vendt i en supernem sennepsdressing med appelsin. Lyder det trist? No way!

Salat Waldorf – lidt sundere
Som jeg vist har sagt før, er dressingen kongen i salaten, og her er det ingen undtagelse. Den nye spidskålssalat har fået en dressing, der er lige så enkel, som den er velsmagende: En easy-peasy sennepsdressing, der har fået lidt appelsinsaft. Indrømmet, det bliver en anden salat. Sundere, friskere. Men altså, den dressing kan jeg slubre. Og jeg tænker, at salaten også egner sig rigtig godt til diverse vegetarretter – nøddepostej, vegetardeller eller såmænd en omgang vildt, hvis det er det, du er til.
Når dressingen er kongen, befinder den sig selvfølgelig fremragende i en salat, der henter sin inspiration på det 5-stjernede Waldorf-Astoria Hotel i New York. Lidt royal har man vel lov at være.
Men nej, jeg spiser den for det meste ikke med sølvbestik til højbords. Den sundere Waldorfsalat kommer bare med i madpakken sammen med et par vegetardeller med halloumi. Eller med en håndfuld edamamebønner, hvis den skal mætte lidt mere.
Waldorfsalat er perfekt og anerkendt til and?!!
Hej Laila, tak for din kommentar. Det er jeg da egentlig glad for, du siger. Jeg er bare i tvivl, når jeg ikke steger and som vildt. Men point taken, det kan da være, jeg skal introducere den igen ;-)
Og i mellemtiden glæde mig over min sundere version til hverdag.
Kh Bodil