Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

En sund Waldorfsalat er min nye favorit på kålsalat-listen! Egentlig kommer det sig måske af, at jeg savner Waldorfsalat. I min barndoms familie fik vi altid Waldorfsalat til julemiddagen (som var kalkun). Men nu om stunder vælger vi en salat uden fløde juleaften, for vi synes vist allesammen, det bliver for tungt med både flødesauce, risalamande og en flødet waldorfsalat. Så derfor:

Spidskålssalat med druer og æbler!

Æbler, druer, blegselleri og valnødder kan jo virkelig noget sammen. Men til hverdag kører jeg altså ikke salater ind med fløde og creme fraiche.

I stedet har jeg opfundet en sundere á-la-Waldorfsalat, uden snask. Fløden og creme fraichen er skiftet ud med spidskål, vendt i en supernem sennepsdressing med appelsin. Lyder det trist? No way!(

Sund Waldorfsalat - spidskålssalat a la waldorf-Muttionline-Sund Waldorfsalat – spidskålssalat á la Waldorf

Salat Waldorf – lidt sundere

Som jeg vist har sagt før, er dressingen kongen i salaten, og med en sund waldorfsalat er det ingen undtagelse. Den nye spidskålssalat har fået en dressing, der er lige så enkel, som den er velsmagende: En easy-peasy sennepsdressing, der har fået lidt appelsinsaft. Indrømmet, det bliver en anden salat. Sundere, friskere. Men altså, den dressing kan jeg slubre. Og jeg tænker, at salaten også egner sig rigtig godt til diverse vegetarretter – nøddepostej, vegetardeller eller såmænd en omgang vildt, hvis det er det, du er til.

Når dressingen er kongen, befinder den sig selvfølgelig fremragende i en salat, der henter sin inspiration på det 5-stjernede Waldorf-Astoria Hotel i New York. Lidt royal har man vel lov at være.

Men nej, jeg spiser den for det meste ikke med sølvbestik til højbords. Den sundere Waldorfsalat kommer bare med i madpakken sammen med et par vegetardeller med halloumi. Eller med en håndfuld edamamebønner, hvis den skal mætte lidt mere.

To andre Waldorfsalater

Altså, vi kommer ikke udenom den klassiske. Den, der hører til på mit julebord og har inspireret til de andre. Den med fløde og creme fraiche i skøn forening. Den er her.

Og hvis du a) elsker Waldorfsalat b) vil ha’ den lidt mindre kalorietæt c) IKKE vil undvære snask – så hopper du over til min Waldorfsalat med skyr, spidskål og alt det go’e.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Sundere Waldorfsalat med spidskål

Salater

Rækker til: 2 som tilbehør

Forberedelse: 20 minutter

Til salaten skal du bruge:

 • 200 g spidskål

 • 2 stængler bladselleri

 • 1 syrligt æble, fx Elstar

 • 100 g grønne, stenfri druer

 • 20 g valnødder

 • Evt. proteintilskud: 1/2-1 dl optøede edamamebønner

Til dressingen skal du bruge (til mere end én gang):

 • Saft af 1 appelsin (knap 1 dl)

 • 1/2 dl æblecidereddike

 • 1,5 dl rapsolie

 • 1,5 tsk god dijonsennep

 • salt og peber efter smag

Sådan laver du salaten:

 1. Snit spidskål, bladselleri og æbler helt fint, gerne på mandolinjern. (Se tip om æblerne nedenfor, hvis du ikke skal spise salaten med det samme).

 2. Halver druerne, og bland salaten. Gem nogle valnødder til pynt.

 3. Ryst dressingen sammen.

 4. Vend salaten i dressingen, arranger i en skål, og fordel de sidste valnødder over.

Sådan laver du salaten til madpakke:

 1. Hæld lidt dressing i bundet af et glas, og læg 1/2-1 dl edamamebønner ned i dressingen. Fordel salat og valnødder over, og sæt tætsluttende låg på. Vend salaten rundt i dressingen, når du skal spise.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip! Skal du ikke spise salaten med det samme?

Snittede æbler har det med at blive brune, når de får lov at stå. Det kan du undgå, hvis du vender dem i lidt citronsaft. Men nu skal de jo ikke smage som citron, og derfor kan du gøre sådan her:

 • Hæld iskoldt vand op i en skål.
 • Pres saften af 1/2 citron heri
 • Vend æblestykkerne i citronvandet, inden du blander dem i salaten.

Sund Waldorfsalat - spidskålssalat á la Waldorf

Måske også noget for dig?

4 kommentarer til Sund Waldorfsalat – spidskålssalat á la Waldorf

  1. Hej Laila, tak for din kommentar. Det er jeg da egentlig glad for, du siger. Jeg er bare i tvivl, når jeg ikke steger and som vildt. Men point taken, det kan da være, jeg skal introducere den igen ;-)
   Og i mellemtiden glæde mig over min sundere version til hverdag.
   Kh Bodil

 1. Jeg serverede salaten til krondyrkøllesteg. Det fungerede perfekt.
  Jeg brugte dog fintsnittet hvidkål i stedet for spidskål, fordi jeg havde en rest hvidkål.
  Dressingen er god. Den blødgør lynhurtigt kålen og de øvrige ingredienser.
  Rigtig god salat.

  1. Hej Hanne, tusind tak for dine søde kommentar. Dejligt at du ku’ bruge opskriften og endda tilføje, at den også er god med (den lidt mere stridbare) hvidkål. Det vil jeg bestemt huske at prøve ? kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.