Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Sund Waldorfsalat – spidskålssalat á la Waldorf

Sundere Waldorfsalat med spidskål

Antal 4 personer
Forb. tid 20 minutter

Ingredienser

Til salaten skal du bruge:
  • 300 g spidskål
  • 3 stængler bladselleri
  • 2 æbler (syrlige, fx Elstar)
  • 150 g grønne stenfri druer
  • 30 g valnødder
Til dressingen skal du bruge (til mere end én gang):
  • 1 appelsin (knap 1 dl saft)
  • ½ dl æblecidereddike
  • 1,5 dl rapsolie
  • 1,5 tsk dijonsennep
  • salt og peber (efter smag)

Kokkens noter

Du kan evt. give salaten et proteintilskud med 1/2-1 dl optøede edamamebønner pr. person.

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan laver du salaten:
  • Snit spidskål, bladselleri og æbler helt fint, gerne på mandolinjern. (Se tip om æblerne nedenfor, hvis du ikke skal spise salaten med det samme).
  • Halver druerne, og hak valnødderne groft.
  • Bland salaten. Gem nogle valnødder til pynt.
  • Pres appelsinsaften, og ryst dressingen sammen.
  • Vend salaten i dressingen, arranger i en skål, og fordel de sidste valnødder over.
Sådan laver du salaten til madpakke:
  • Hæld lidt dressing i bundet af et glas, og læg edamamebønner ned i dressingen. Fordel salat og valnødder over, og sæt tætsluttende låg på. Vend salaten rundt i dressingen, når du skal spise.