Vegetarisk curry med rødbeder og kokosmælk

En vegetarisk curry med rødbeder er et farverigt måltid, der smager helt vidunderligt. Spicy på den rigtig varme måde. Med en tyk cremet curry. Og med godt bid fra rødbederne.

En ny variation af vegetarisk curry

Måske har du set, jeg har en vegetarisk curry med blomkål, og den er virkelig et hit herhjemme. Men en dag var der for lidt blomkål i køleskabet – til gengæld havde jeg nogle bagte rødbedetern. Så kom de i curryen, og en ny favorit var født.

Det er sjovt at tænke på, at jeg engang ikke brød mig om rødbeder – sikkert fordi jeg kun havde fået dem syltede, og det var ikke lige noget for mig. Siden har jeg opdaget, hvor mange andre fantastiske retter, man kan lave med rødbeder, og vi er blevet de bedste venner.

Når jeg kalder min rødbedecurry for en curry og ikke en karry er det fordi, jeg laver den med kokosmælk – ikke som en dansk karry.

Vegetarisk curry med rødbeder

Vegetarisk curry med rødbeder og kokosmælk

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet 40 minutter
Giv de første stjerner!
En overraskende kombination af curry og rødbeder har fuldstændig taget mit madhjerte. Og den farve!
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Du skal først bruge:

  • 1 kg rødbeder (købt vægt)
  • 2 løg (gerne rødløg)
  • 4 spsk olivenolie (delt i 2 + 1 + 1)
  • ½ squash (ca. 150 g)
  • 2 fed hvidløg
  • ½ rød chili uden kerner (eller 1/4 tsk chiliflager – test hvor stærk den friske er og juster!)
  • 15 g frisk ingefær
  • 2 tsk stødt karry
  • 1 spsk stødt garam masala
  • 1 tsk stødt koriander

Du skal også bruge:

  • 1 terning grønsagsbouillon
  • 1 dåse flåede tomater
  • 4 spsk tomatkoncentrat (fx fra tube)
  • 1 dåse kokosmælk (den fede)
  • 1 dåse butter beans (drænede)
  • ½ lime (saften, smag til)
  • Evt. salt
  • Evt. et dryp honning
  • 200 g frisk spinat

Server med fx:

  • Ris
  • Naan (opskrift)
  • Mango chutney
  • Ristede peanuts
  • Græsk yoghurt

Sådan gør du: 

  • Vil du ha’ ris til din curry – start med at sætte risene over.
  • Skræl rødbederne, og skær dem i tern på ca. 1-1,5 cm. Vend dem i 2 spsk olivenolie, og fordel dem på to stykker bagepapir. Gør lidt plads til løgene på den ene. Sæt dem i ovnen, og tænd på 200 grader varmluft. De skal have ca. 30 minutter.
  • Skær rødløg i både. Vend dem i lidt olie, salt og peber, og bred dem ud på det frie stykke bagepapir i ovnen. Lad dem bage med i ca. 25 minutter.
  • Skær hvidløg i skiver, squash i grove tern. Rens chili og ingefær, og skær dem i skiver. Kør det hele i en minihakker/foodprocessor, til det er findelt.
  • Hæld lidt olivenolie i bunden af gryden, medium varme. Tilsæt den hakkede squashblanding sammen med karry, garam masala og koriander. Vend rundt i det, og lad det simre i 5-10 minutter.
  • Tilsæt smuldret bouillonterning, flåede tomater, tomatkoncentrat, butter beans og kokosmælk, og varm det igennem.
  • Når rødbeder og løg er færdige: Vend dem i saucen. Smag til med lime og salt. Du kan også runde retten af med et dryp honning, hvis du synes.
  • Tilsæt spinaten, og vend rundt, så den lige akkurat falder sammen. Server straks med det ønskede tilbehør.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Vegetarisk curry med rødbeder

Lidt ekstra cremet curry med rødbeder

Jeg er blevet fan af at lave en findelt grønsagsblanding i stedet for blot at hakke chili, hvidløg og ingefær. For det første fordi det giver en lidt ekstra cremet curry. For det andet, fordi det er den nemmeste måde at få findelt chili, hvidløg og ingefær. Denne gang bruger jeg squash til at samle basen, og det kan jeg køre i en minihakker, fordi volumen er stor nok.

Hvis du ikke har squash ved hånden, kan du også fx bruge en lille peberfrugt.

Og – hvis du ikke har et helt kilo rå rødbeder, kan du supplere med andre rodfrugter. Også gulerødder.

Andre opskrifter med rødbeder

Måske nogle af mine andre favoritter med rødbeder også noget for dig?

  • Madmuffins med rødbede – fx til jul?
  • Rødbedebøffer med quinoa og feta
  • En virkelig god rå rødbedesalat med appelsin og feta.
Madmuffins med rødbede – fin julemad
De røde madmuffins er oprindeligt udviklet til jul, men rødbedemuffins smager godt hele året!
Gå til opskrift
Madmuffins med rødbede – vegetarisk julemad
Rødbedebøffer med feta og quinoa
Rødbedebøffer er en af mine favoritter blandt vegetarfrikadeller. Server dem med fx ovnstegte kartofler, myntedippen og en god salat. Eller bare på rugbrød.
Gå til opskrift
Rødbedebøffer med feta og quinoa
Rå rødbedesalat med feta
Rødbedesalaten, der fik mig overbevist om, at rå rødbeder er fantastiske i salat. Med syrlig citrus, bitter rucola og salt feta – uhm.
Gå til opskrift
Rå rødbedesalat med rucola, appelsin og feta
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




  1. igen en af dine dejlige opskrifter – vi ændrede lidt:
    havde ikke squash, så en skrællet broccolistok røg med i food processoren. Ingefær og gurkemeje klæder hinanden så fint, så i stedet for karry tilsatte vi gurkemeje – og det var et dejligt måltid

    • Hej Gitte, herligt at høre! Og godt tip til, hvor man kan bruge en broccolistok. Og faktisk løb jeg også selv tør for karry i forgårs – her valgte jeg en garam masala som erstatning. Så det kan man også … Tak for at skrive 🙂 Kh Bodil