Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Kantareller i fløde (og cognac) – serveret på ristet brødSkal man nøjes med en børste – eller må man også bruge vand, når man renser sine kantareller?

Vores erfaring (og den er stor), den er, at det tager evigheder med en tør børste (fx en bagepensel). Og kantarellerne bliver ikke helt rene. Derfor har vi vores egen firtrinsraket, og det er hyggeligst at være to om det:

  1. Skær først evt. rodstumper af
  2. Rens første gang i koldt vand i balje – tag det grove, bare med fingrene. Hurtigt over til trin 3.
  3. Rens anden gang i rent vand med en lille pensel eller børste
  4. Bred gerne kantarellerne ud til tørre på et rent viskestykke. Læg aviser under til at suge vandet.

Jeg er helt klar over, at mange anser det for helligbrøde at bade sine kantareller. Men så er det heller ikke værre: Vandet damper jo af igen. Enten på panden (hvis du bruger dem med det samme) – eller ved at du bare breder dem ud og lader dem ligge i et køligt rum en dag eller to.

Opskrifter med kantareller?

Savner du ideer til, hvad der skal ske med dine kantareller – så prøv fx klassikeren med ristede kantareller i fløde. Eller risotto med kantareller – det smager fantastisk.

Kantareller i skoven

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.