Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Squashboller er er lækre, saftige boller, som du kan bage både med og uden røremaskine. Prøv de koldhævede squashboller med sprød skorpe her.
Jeg opfandt mine squashboller engang, hvor jeg havde en have med kæmpemange kæmpestore squash. Men selvom jeg nu plukker squash i Netto, bager jeg stadig boller med squash. For lige som boller med gulerødder og boller med æbler får squashbollerne en skøn, fugtig krumme, der holder sig frisk længe. Samtidig en flot bolle, der gør godt på morgenbordet. Eller i madpakken. Eller bare når maven synes.
Nybagte squashboller er sprøde udenpå, bløde og saftige indeni. Du kan altid opfriske skorpen på en brødrister.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Opskriften her er skrevet, så du kan bage squashboller uden røremaskine og uden surdej.
I stedet for røremaskine bruger jeg stræk og fold. Så nemt som at klø sig i nakken.
I stedet for surdej laver jeg en fordej. Den gør lidt det samme som surdejen – og koldhævningen: Den hjælper med at sikre en fugtig bolle, den udvikler ekstra smag, og den holder krummen frisk længe.
Hvis du helst vil bruge maskine, gør du endelig det:
Du kan selvfølgelig også bage bollerne med surdej. Når jeg bruger surdej, gør jeg det typisk i kombination med lidt gær – det kan du se beskrevet her.
Metoden her er den håndholdte stræk og fold. Det får dejen til at udvikle det glutennetværk, der giver en fantastisk krumme og en god holdbarhed. Jeg holder også meget af metoden, fordi jeg hele tiden har god føling med, hvordan dejen har det.
Hvis du har en bagesten eller et bagestål, skal du endelig bruge det også.
Hvis det er gulerødder, du har for mange af, så tjek de grove gulerodsboller, dem med surdej – eller de lette og luftige uden surdej.
En anden favorit hos mig er havrebollerne med revet æble.
Når du hiver bollerne ud af en brandvarm ovn – og har bagt dem nok, til de har fået flot gylden skorpe – så knaser de helt vidunderligt.
Men senere på dagen, not so much. Fugten fra bollens indre søger ud i skorpen, så den bliver sej i stedet for sprød. Derfor, hvis du elsker sprøde boller lige så meget som mig, så tænd brødristeren. Den genopliver det sprøde ydre og det saftige indre på bare et par minutter!
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Hej
Bager du med eller uden varmluft?
Vh Anne
Hej Anne, jeg bager med varmluft! Fuld knald på varmen 👍 God fornøjelse. Kh Bodil