Start med fordejen: Pisk gær, mel og vand sammen, til det er jævnt. Dæk med låg eller folie, og lad det stå på køkkenbordet ca. 8 timer.
I hånden: Rør dejen sammen, til den er jævn. Lad den hvile ½ time på køkkenbordet, og giv den derefter lidt motion hver halve time 5-6 gange. Se foldeteknikker i videoen.På maskine: Rør dejen i 8-12 minutter, til den slipper skålens kanter. Lad den starte hævning på køkkenbordet i 1-2 timer.
Smør så en stor skål eller condibøtte med olie indvendig, og skrab dejen herover. Sæt låg på (eller dæk med en opklippet frysepose, sat fast med elastik). Lad dejen hvile på køkkenbordet en times tid, og sæt den så i køleskabet i mindst 8 timer. Fx natten over.
En time før du bager: Tag dejen ud af køleskabet, og lad den vågne.
Tænd ovnen på fuldt skrald (jeg bager ved 270 grader), og sæt to plader ind. Gerne et bagestål øverst, hvis du har.
Når ovnen er ved at være varm: Drys mel (og evt. græskarkerner) på bordet, og skrab dejen ud her. Fold dejen sammen til halv størrelse i et snuptag, skær den igennem på langs med din dejskraber, og hak stykkerne op til boller. Sæt dem på bagepapir.
Hiv bagepapiret over på den ene plade, som står midt i ovnen. Kast en dl vand ind på den anden plade under. Giv bollerne 12-15 minutter, til de er gyldne og sprøde. De skal have noget farve – så måske et par minutter mere? Lad dem køle af på en bagerist.