Spinatpandekager med havregryn og forslag til fyld

Spinatpandekager med havregryn er hurtig, smuk og grøn mad. Lav grønne pandekager til morgen, frokost og aften. Og få ideer til fyld!

Jeg er blevet fan af spinatpandekager med havregryn – sunde, grønne pandekager med spinat og lækkert fyld. Her har jeg lavet dem som en frokostret, men du kan også fint (og hurtigt) lave dem til morgenmad. Eller servere grønne pandekager til aftensmad med det fyld, du synes.

Spinatpandekager med hummus og svampe

Spinatpandekager med havregryn

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 20 minutter
Giv de første stjerner!
De fine grønne spinatpandekager er supernemme at bage, og du kan fylde dem med alt fra stegte grønsager og hummus til dine rester fra i går. Også til morgenmad!
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 4 æg
  • 1 spsk loppefrøskaller (fx HUSK)
  • 1 dl kikærtemel (eller alm. mel)
  • 1 dl fine havregryn
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 2,5 dl vand (alternativt mælk eller plantedrik)
  • ¼ tsk salt
  • olivenolie til stegning

Sådan gør du: 

  • Lav dejen i en blender, fx med en stavblender. Hæld alle ingredienser op i blenderglasset – dog kun 2 dl væske til en start – og blend til du har en jævn pandekagedej. Tilsæt mere væde, til dejen har en passende konsistens. Vil du have tykke pandekager, skal dejen også være tyk 🙂 Lad dejen stå ca. 10 minutter – så samler den sig og bliver nemmere at bage med.
  • Steg pandekagerne i olivenolie ved godt og vel middelvarme.
  • Fyld pandekagerne med ønsket fyld, og server!
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Spinatpandekager med fyld – hvilket fyld?

Det geniale ved spinatpandekager er – ja flere ting, farven for eksempel – men også at du kan variere fyldet i en uendelighed. Jeg nappede de rester, jeg havde i køleskabet, og de var ikke dårlige:

Hjemmelavet hummus
Hummus er en enkel og superanvendelig cremet dip. Brug den til fyldte pitabrød, bare som dip med sprødt eller grønsagsstave – eller til din rugbrødsmad.
Gå til opskrift
Hjemmelavet hummus - sådan bliver den cremet
Langtidsbagte tomater
Langtidsbagte tomater er en god basisvare i køkkenet – så har du altid lidt ekstra umami ved hånden til en sandwich, til pastaretter eller tapas.
Gå til opskrift
Langtidsbagte tomater i ovn - semidried tomater
Tahindressing til salat og falafel
Tahindressing er en klassisk dressing fra mellemøstkøkkenet. Den rigtige dressing til falafel, men også meget anvendelig til salater. Her får du basisopskriften.
Gå til opskrift
Tahindressing til salat og falafel

Nemme spinatpandekager med havregryn

Spinatpandekager er i tæt familie med spinatvafler. Måske ikke helt så fancy i faconen, de har dog den lille fordel, at man ikke skal gøre vaffeljernet rent bagefter. Men ellers same-same, superhurtig dej og nemme at lave. Opskriften har jeg tilpasset med en blanding af havregryn og almindeligt mel (eller kikærtemel), så du kan lave tynde pandekager, du nemt kan vende og folde om det fyld, du har lyst til. Du kan godt lave spinatpandekager udelukkende med havregryn, men melet gør dejen nemmere at arbejde med.

Grønne pandekager uden mel – og glutenfri

Lige som mine spinatvafler er spinatpandekagerne glutenfri, dvs. uden mel. Det fungerer aldeles fremragende med havregryn, kikærtemel og her lidt loppefrøskaller til at skabe den ekstra klistrede dej, der er god at vende.

Spinatpandekager med hummus og svampe

Kan jeg lave spinatpandekager med frossen spinat?

Du kan lave spinatpandekager med frossen spinat lige så vel som frisk spinat. Det praktiske ved frossen spinat er naturligt nok, at det kan du altid have liggende i fryseren – klar til grønne pandekager.

  • Frossen spinat: Husk at tø den op først. I en snæver vending kan du gøre det i mikroovnen. Du behøver ikke vride vandet af – bare juster mængden af væske til sidst.
  • Frisk spinat: Skyl spinaten først. Hvis du har købt skyllet spinat, klar til brug, skal du ikke selvfølgelig ikke skylle først …

Andre forslag til fyld?

Du kan også fylde spinatpandekagerne med alverdens godter og rester fra køleskabet. Altid godt med en form for spread i bunden – og ellers, kombiner som du har lyst!

Falafel med tahindressing
Sprød falafel er det sikre hit, når du gerne vil lave vegetarisk aftensmad. Børnevenlig og også elsket af kødspisere.
Gå til opskrift
Falafel med tahindressing og tilbehør - sprøde falafler
Thai pulled chicken
Thai pulled chicken giver dig de dejlige smage af det thailandske køkken. Server fx med madvafler.
Gå til opskrift
Thai pulled chicken - med asiatisk peanutmarinade
Krydret kyllingebryst i ovn
En god krydring gør et kyllingebryst til både hurtig og velsmagende aftensmad. Server med grønt tilbehør. Og brug evt. rester til madpakken.
Gå til opskrift
Krydret kyllingebryst i ovn - med paprika, estragon og hvidløg
Hummus med søde kartofler – mexican style
Søde kartofler møder Mexico. En blød, cremet hummus, der både er sød og spicy med en uimodståelig mexi-vibe.
Gå til opskrift
Hummus med søde kartofler

Og naturligvis:

  • Masser af friske grønsager, spirer og krydderurter, tyndt skåret
  • Avocado med røget eller varmrøget laks
  • Rester fra din aftensmad

Tip! Spinatpandekager kan fryses

Du kan sagtens lave en stor portion og fryser dem ned, du ikke skal bruge. Så er der hurtig mad en anden dag, når resterne i køleskabet lige skal wrappes i en pandekage 🙂

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: