Følg med her:
Soltørret tomatsauce – min yndlings pastasauce
Soltørret tomatsauce er en hurtig redning til din pasta - en lynhurtig pastasauce, der også er perfekt til fx fisk, kylling eller vegetardeller.

Soltørrede tomater er geniale til sauce, fordi smagen er så koncentreret – bare lidt hvidløg og basilikum, så kører det. Og saucen sender dine smagsløg direkte til himmels …
Nem pastasauce på 10 minutter
Det er ikke løgn – du kan lave saucen på bare 10 minutter. Og endda af 5 enkle ingredienser, som du måske allerede har: Soltørrede tomater i glas, hvidløg, frisk basilikum, grønsagsbouillon og friskkværnet peber. Smag til med lidt balsamico, hvis du har.
Så er pastaen reddet. Hvis du har lyst, kan du smuldre lidt feta over – det er også godt.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olie fra soltørrede tomater (eller anden olie)
- 75 g soltørrede tomater (i olie, drænet)
- 10 store blade basilikum
- 2 dl grønsagsbouillon (kogende vand + terning)
- 1 tsk balsamicoeddike (kan udelades)
Sådan gør du:
- Pil og hak hvidløget. Varm det op i olien i en lille kasserolle uden at brune det – lad det simre et par minutter.
- Hæld alle ingredienser op i et blenderglas, og blend (gerne med stavblender), til saucen er jævn.
- Varm den igennem i gryden. Tynd evt. op med mere vand, hvis du vil have en tyndere sauce. Smag til.
Pastasaucen er også god til andre ting
Nu kalder jeg det en pastasauce, men det skal ikke afholde dig fra at slubre den sammen med andre dejlige retter. For eksempel:
- Et stykke fisk
- Kylling
- Vegetarfrikadeller




