Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Mexicansk tomatsalsa hedder også pico de gallo, og den er supernem at lave. Brug tomat salsa til mexicansk mad - og tortilla chips!
Du har sikkert ofte købt din tomatsalsa, og det har jeg også. Men. Der er flere rigtig gode grunde til at lave den selv:
Tomatsalsa er nok den mest kendte mexicanske salsa, og du kan bruge den som den røde prik over i’et til utallige mexicanske retter – eller bare som en frisk dip til tortilla chips.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Jeg laver min tomatsalsa med den friske chili, du finder alle steder – typisk en rød fireflame. Når mexicanerne laver tomatsalsaen, hedder den pico de gallo, og de bruger jalapeño chili, en lidt mildere fætter. Hvis du falder over den, så snup den endelig. Den fås også både i rød og grøn.
Hvis du synes, din tomatsalsa skal være stærkere, skruer du selvfølgelig bare op for chilien – enten med en større mængde eller med en stærkere chili. Det hjælper også at lave salsaen i god tid, så smagen får lov at trække ud.
Det vigtige er, at du ikke få al saften fra tomaterne med over i din salsa. Så bliver den simpelthen for tynd og sjasket og smager af for lidt. Åh – men skal du så til at udhule tomaterne først? Nix. Det absolut nemmeste er at hakke tomaterne fint, vende dem med lidt salt og lade dem dryppe af i en køkkensi, mens du hakker resten af ingredienserne. Saltet trækker væden ud af tomaterne, så du slipper for besværet!
Jeg elsker det mexicanske køkken, og der er en del mexicansk her på bloggen. Prøv fx:
Salsa betyder egentlig bare sauce – typisk en groft hakket en af slagsen, og i Mexico er de næsten altid lavet med lime. Hvis du har lyst til at prøve nogle andre varianter, har jeg et par stykker, du kan prøve. Især om vinteren synes jeg, det kan være svært at finde tomater, der smager godt nok, og derfor er det godt at have et par alternativer i baghånden:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Fantastisk salsa opskrift til fajitas, burritos og taco.
Hej Beinta, tusind tak for begejstringen – og gode forslag til, hvornår salsaen kan bruges 🙂 Kh Bodil
Jeg har læst din opskrift, har ikke afprøvet den endnu, er helt sikker på det er den rette for os.
Spørgsmål.
Hvor længe kan den holde sig?
Hej Mogens. Tak for dit spørgsmål – jeg har ikke testet mere end 2-4 dage. Men den er absolut bedst frisk. Du ved, snittede grønsager, der har stået nogle dage er bare ikke så spændende. Håber I bliver glade for den 🙂 Kh Bodil
Denne tomatsalsa er virkelig dejlig og frisk!
Tak, Aviaja – dejligt, du ka’ li’ den! Tak for at skrive.
Kh Bodil