Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Kiks med birkes og sesamKiks med birkes og sesam er en lille genistreg, som jeg vist skal give min mor og min søster æren for. De er sprøde som kiks skal være – lidt søde, men slet ikke så søde som småkager. Det vil dog nok være en overdrivelse at kalde dem sunde. Men altså – superlækre, både i sig selv og med fx ost, marmelade osv.

Kiks med birkes og sesam

Du skal bruge:

150 g sigtemel
150 g hvedemel
150 g grahamsmel
1 tsk salt
2 tsk bagepulver
4 spsk sesamfrø
2 spsk birkes
125 g smør
3 spsk sirup = 1/2 dl = 60 g
2 dl vand

Ekstra sesamfrø og birkes til at rulle ud med.

Husk også:

Kagerulle, bagepapir, klejnespore og en 50 cm lang lineal

Sådan:

  1. Hæld de tørre ingredienser ud på bordet, og smuldr smørret i dem. Lav så en fordybning i melblandingen, hvor du hælder sirup og vand i. Bland forsigtigt sammen og ælt til den sammenhængende dej.
  2. Tænd ovnen på 170 grader.
  3. Del dejen i to, og rul dem ud i to omgange. På den lækre måde ruller du ud med sesamfrø og birkes ovenpå og nedenunder. Det er lidt bøvlet. Du kan også bare bruge mel. Det er vigtigt, at kiksene bliver tynde – ellers bliver de bløde.
  4. Skær ud i passende kiksstørrelse, ca. 7 x 7 cm (her er linealen og klejnesporen en stor hjælp), og læg dem tæt på bagepapir. De trækker sig en smule sammen, når de bliver bagt.
  5. Bag dem i 15-20 minutter – hold øje. De skal være lysebrune. Hvis de er for lyse, er de også bløde :-(

 

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.