Følg med her:

Få inspiration til en lidt grønnere jul!
Tilmeld dig et nyhedsbrev, og få mine tips til en lidt grønnere, lidt grovere og lidt sødere jul!

Tilmeld dig et nyhedsbrev, og få mine tips til en lidt grønnere, lidt grovere og lidt sødere jul!
Lakridssmåkager med tranebær er selvfølgelig et hit i vores lille lakridsland. Se her, hvordan du bager de sprøde lakridscookies. Nemt, hurtigt.

Lakridssmåkager med tranebær er nok den slags småkager, der forsvinder hurtigst her i huset. Det lader til, at de fleste bager dem til jul, men det rækker ikke hos os. Jeg bager dem på alle tider af året, for jeg er gift med en lakridselsker.
Kombinationen af lakrids og tranebær ér bare virkelig godt tænkt, og jeg må jo hellere straks gå til bekendelse: Jeg har ikke opfundet den selv. Kun justeret lidt, da jeg synes, der var for få tranebær i den oprindelige opskrift.
Opdateret 2024. Jeg har halveret opskriften – du kan nemt fordoble den igen ved at vælge 2x i opskriftsfeltet.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Egentlig er lakridssmåkager en undtagelse i mit køkken. Sagen er nemlig, at jeg næsten aldrig bager småkager.
Og så dog.
For jeg bager jo småkager til jul. Og det sker også ret ofte, når vi ikke har andet sødt i huset. Og småkager er også en god lille eftermiddagssnack om sommeren, når vi tager kaffe med til stranden.
Så det er vist mere i min idealverden, jeg ikke bager – og ikke spiser – småkager …
Lakridssmåkagerne skylder jeg Hanne æren for (eller skylden?). Hun var den første, der serverede småkager med lakrids for mig. Og av, der blev mine i forvejen lidt kompromitterede principper udfordret: Hendes småkager med lakrids og tranebær smager simpelthen så afsindig godt – og de er så sprøde – at principperne røg langt ind bagerst i skabet.
Så er du advaret.
Som sagt har jeg givet opskriften lidt ekstra tranebær – så der bliver sprød småkage og sejt tranebær i hver eneste mundfuld. Hvis du vil have ekstra luksus, så tjek de tørrede tranebær fra Colombani. Nej de er ikke billige. Men jeg har aldrig smagt så gode tranebær …

Lige en vigtig detalje, når du bager lakridssmåkager: Dejen skal være helt kold, næsten frossen, før du kan skære den i skiver. Så lav den dagen før, du vil bage – eller i hvert fald nogle timer før.
Til gengæld får du en god stor portion dej, så du kan bage friske småkager på et øjeblik – mere end én gang. Bare bag af en rulle ad gangen, og lad resten ligge i fryseren til næste gang, småkagesulten nærmer sig.
Pludselig har jeg alligevel friske småkager ret ofte *suk*!
Der er meget forskel på lakridspulver, og derfor er der også forskel på, hvilken farve dine kager får. Med lakridspulver fra Johan Bülow bliver kagerne lyse i det. Med Mill & Mortars bliver de prikkede. Og andre typer giver mere brune lakridssmåkager. Der er også forskel på styrken – hvor meget de smager igennem, så der må du nok prøve dig lidt frem.
Hvis du kommer til at tage småkagerne ud for tidligt, og de ikke bliver sprøde, når de køler af – så kan du faktisk godt sætte dem ind igen. Giv dem nogle få minutter mere.
Her får du 3 andre opskrifter, som jeg ikke kan klare mig uden til jul:



Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)