Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Lakridssmåkager med tranebær

Lakridssmåkager med tranebær

Antal 125 stk.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 13 minutter
Køletid 2 timer
Samlet 2 timer 23 minutter

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 25 g lakridspulver
  • 190 g koldt saltet smør
  • 250 g rørsukker
  • 1 æg
  • 80 g tørrede tranebær

Dine egne noter

Tilberedning

  • I maskine: Bland melet med bagepulveret. Tilsæt lakridspulver og smør i små tern, og rør i maskinen, til konsistensen er nogenlunde jævn. Tilsæt sukker, æg og tranebær. Kør kun til dejen lige samler sig, så sukkeret ikke smelter – og småkagerne mister deres specielle struktur. Du kan evt. samle dejen i hænderne – du skal alligevel have den ud på bordet.
  • Tip: Du kan evt. hakke tranebærrene lidt. Så bliver det nemmere at skære skiver af rullen, uden skiverne går i stykker.
  • I hånden: Smuldr smørret i melet, til det ligner revet ost, og saml dejen hurtigt med sukker, æg og tranebær.
  • Del dejen i 3, og tril dem i 20-25 cm lange stænger. Rul dem ind i smørrebrødspapir (fra rulle) og læg dem i fryseren, til de er hårde. Mindst en time. Gerne meget længere.
  • Tag de stænger, du vil bage nu, ud af fryseren. Når stængerne er bløde nok til, du kan skære i dem: Tænd for ovnen på 160 grader varmluft.
  • Skær stængerne i ca. 1/2 cm tykke skiver, og læg dem på bagepapir på bagepladerne. De flyder lidt ud.
  • Bag småkagerne i ca. 13 minutter, måske lidt mere, til de er gyldne og sprøde – hold øje.