Scan for at gå til opskrift
Lakridssmåkager med tranebær
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 13 minutter min
Køletid 2 timer t
Samlet 2 timer t 23 minutter min
- 250 g hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- 25 g lakridspulver
- 190 g koldt saltet smør
- 250 g rørsukker
- 1 æg
- 80 g tørrede tranebær
I maskine: Bland melet med bagepulveret. Tilsæt lakridspulver og smør i små tern, og rør i maskinen, til konsistensen er nogenlunde jævn. Tilsæt sukker, æg og tranebær. Kør kun til dejen lige samler sig, så sukkeret ikke smelter – og småkagerne mister deres specielle struktur. Du kan evt. samle dejen i hænderne – du skal alligevel have den ud på bordet.
Tip: Du kan evt. hakke tranebærrene lidt. Så bliver det nemmere at skære skiver af rullen, uden skiverne går i stykker.
I hånden: Smuldr smørret i melet, til det ligner revet ost, og saml dejen hurtigt med sukker, æg og tranebær.
Del dejen i 3, og tril dem i 20-25 cm lange stænger. Rul dem ind i smørrebrødspapir (fra rulle) og læg dem i fryseren, til de er hårde. Mindst en time. Gerne meget længere.
Tag de stænger, du vil bage nu, ud af fryseren. Når stængerne er bløde nok til, du kan skære i dem: Tænd for ovnen på 160 grader varmluft.
Skær stængerne i ca. 1/2 cm tykke skiver, og læg dem på bagepapir på bagepladerne. De flyder lidt ud.
Bag småkagerne i ca. 13 minutter, måske lidt mere, til de er gyldne og sprøde – hold øje.