Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
En luksusudgave af klassikeren, rødkålssalat med æble og appelsin. Den får lidt ekstra på alle tangenter - ekstra frugt, ekstra kål, ekstra knas og hele 3 dressinger du kan vælge imellem!
Her har jeg lavet (endnu) en jule-rødkålssalat, denne gang med æble, appelsin, granatæble – og ja, lidt af hvert! Vi stepper vel op til jul.
Dressingen får du 3 bud på. Dressingen er virkelig det, der gør forskellen, og jeg er vild med dem alle tre.
Rødkålssalat er en daglig klassiker gennem mit vinterkøkken. Først på efteråret laver jeg den mest med æbler – fx denne – og så snart de nye appelsiner er i butikkerne, laver jeg rødkålssalat med appelsin.
Men når rødkålssalaten skal have lidt ekstra, fylder jeg godt op med andre frugter. Også de tørrede. Denne gang blev det:
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Faktisk er det en underdrivelse at kalde det en kaneldressing. For den har så mange andre julesmage – appelsin, kardemomme, nelliker og allehånde. Og ingefær, der giver lidt godt skrald til smagen. Jeg laver altid en stor portion til flere dage.
Julen varer jo lige til påske …
Tyttebær til vildt, ja tak. Tyttebærdressing til rødkålssalat – endnu mere ja tak. Dressingen får også appelsin og revet appelsinskal, der giver en helt magisk aroma. Dressingen er lidt i olie-eddike-stil med lidt sennep, eddike og olie.
Har du mod på en lidt anderledes dressing til rødkålssalaten, så skift gear med krydringen. Jeg fandt denne dressing hos Salattøsen, hvor hun bruger den til en rødbedesalat. Men den kan også noget med rødkål! Det skarpe og stærke kan faktisk være rigtig godt til en klassisk julemiddag, der jo er ret fed og derfor godt kan bruge noget modspil.
Nedenfor får du en flok ideer, du kan skrue op eller ned for, når du laver din rødkålssalat til jul. Eller bare synes, den skal ha’ lidt ekstra gas.
Jeg bliver aldrig færdig med rødkålssalater, og de er nemme at variere. Her får du 3 andre hits fra bloggen:
Måske har du hørt om at massere grønkål. Det gør kålen blødere og mere lækker. Faktisk gælder det samme for rødkål. Sådan en frisk sprød rødkål kan godt være en grov fætter, og derfor anbefaler jeg at massere den først.
Du får to fremgangsmåder – en med olie og en med salt.
Masser rødkålen med olie:
Masser rødkålen med salt:
Salt har den egenskab, at det åbner fibrene i kålen, så du kan skylle nogle af bitterstofferne ud. På den måde får kålen en lidt rundere smag, og samtidig bliver den nemmere at fordøje. Kålen mister dog også noget af sin sprælske farve. Sådan gør du:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Elsker – har lavet flere gange den sidste uge.
Tak Eva, med kaneldressingen, hvis jeg skal gætte?
Kh Mutti