Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Rødkålssalat med æble, appelsin og granatæble

Rødkålssalat med appelsin, æble og granatæble

Antal 4 personer
Forb. tid 25 minutter
Samlet 25 minutter

Ingredienser

Du skal bruge:
  • 30 g hasselnødder
  • 400 g rødkål (klargjort vægt)
  • 50 g grønkål (klargjort vægt)
  • 75 g gulerod (skrællet vægt – ca. 1 gulerod)
  • 1 sprødt æble (fx Elstar)
  • 1 appelsin
  • 1 rød grape
  • 100 g granatæblekerner
  • 8 tørrede figner
Dressing 1: Kaneldressing med citrus
  • 3 cm frisk ingefær (fintrevet)
  • 2 økologiske appelsiner (fintrevet skal og saften)
  • 1 rød grape (saften)
  • 1 tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ¼ tsk stødt allehånde
  • ¼ tsk stødt nelliker
  • vaniljepulver (en smule, ikke vaniljesukker)
  • salt
  • 2 tsk flydende honning (smag til)
  • ½ dl olie (neutral)
Dressing 2: Tyttebærdressing
  • 1 dl tyttebærsyltetøj
  • 1 appelsin (øko, 1 dl saft + fintrevet skal)
  • ½ tsk dijonsennep
  • 1 spsk eddike
  • 2 spsk olie (neutral)
  • salt og friskkværnet peber
Dressing 3: Wasabi og citron
  • 2 citroner (saften)
  • 1 spsk wasabi (smag til)
  • ½ spsk flydende honning
  • ½ dl olivenolie
  • salt (efter smag)

Kokkens noter

Kålen bliver blødere, hvis du masserer den først. Se tips om masseret kål nederst i opslaget.

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan laver du rødkålssalaten:
  • Rist nødderne i ovnen ved 140 grader, til skallerne begynder at sprække (ca. 20 minutter).
  • Snit rødkålen helt fint, og masser den (enten med olie eller salt – se under opskriften).
  • Hak grønkålen, og masser med lidt olie.
  • Kør guleroden i en spiralizer (alternativt, lav lange strimler med en kartoffelskræller).
  • Snit æblet i passende stykker.
  • Skær skrællen af appelsin og grape, og skær frugten i tern.
  • Pil granatæblekernerne.
  • Skær fignerne i skiver.
  • Gnid skallerne af nødderne, og hak dem groft.
  • Ryst dressingen sammen i et glas med låg.
  • Bland rødkål, grønkål, gulerod og det meste af frugten i en stor skål, og vend dressingen i. Anret på et fad, og fordel resten af frugten, figner og nødder på toppen.