Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Det er nemt at lave en grønkålssalat med bagte gulerødder. Og den smager fantastisk - takket være et lidt overraskende krydderi!

Min grønkålssalat med bagte gulerødder blev vores redning, da vi kom hjem ferien i starten af januar. Kender du det – at komme hjem til en køleskab, der er lidt hengemt? I mit var der en halv pose gulerødder og (heldigt!) et helt granatæble og nogle citroner. Ikke lige købt i går.
I køkkenskabet har jeg også næsten altid tahin, quinoa og nødder, og så manglede der ikke meget til min aktuelle craving: En god mættende salat efter alle de søde udskejelser i december.
Til alt held havde Lidl nemlig økologisk grønkål i rigtig fin stand. Klar til januar!
Det blev til en grønkålssalat med bagte gulerødder, quinoa og en god tahindressing med citron og hvidløg.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Normalt vil jeg nok tænke på timian som en god partner til de bagte gulerødder, men sammen med tahindressingen – narh. Så gulerødderne fik i stedet fennikelfrø, og det skal du prøve. Et godt markant match til mellemøstkøkkenet!

Vores fryser rummede heldigvis også en rest laks fra min mands første opdagelsesrejse i Inco (ikke den sidste!), så i første omgang blev grønkålssalaten tilbehør til fisken.
Men heldigvis var portionen også stor nok til, at der var til en madpakke til mig dagen efter. En god start på januar og hverdagen.

En pose grønkål rækker til mere end én salat – så her får du lige et par andre forslag:


Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)