Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Grønkålssalat med bagte gulerødder

Grønkålssalat med bagte gulerødder

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Køletid 10 minutter
Samlet 40 minutter

Ingredienser

Til salaten skal du bruge:
  • 600 g gulerødder
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk fennikelfrø
  • salt og friskkværnet peber
  • 50 g hasselnødder
  • 2 dl quinoa (rå)
  • 3 dl vand
  • salt (til quinoa)
  • 200 g grønkål
  • 1 dl granatæblekerner
Til dressingen skal du bruge:
  • 1 dl tahin
  • 1 fed hvidløg
  • ½ citron
  • koldt vand
  • salt

Dine egne noter

Tilberedning

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skræl eller skur gulerødderne, og skær dem i stave. Vend dem i olie, fennikelfrø, salt og peber, og bag dem i ca. 20 minutter. De sidste 5-10 minutter: Drys hasselnødderne ud på en plade, og bag dem med. Imens:
  • Kog quinoaen i 13 minutter med letsaltet vand. Køl af.
  • Riv eller snit grønkålen fra ribberne, og skyl den grundigt. Slyng den i en salatslynge eller pres vandet af med et rent viskestykke. Masser grønkålen med lidt olivenolie, så den bliver blød og mørkegrøn, og hak den.
  • Pil granatæblekernerne.
  • Bred grønkålen ud på et fad, fordel den kogte quinoa over og top op med gulerodsstavene.
  • Fordel dressingen over, og pynt med granatæble og groft hakkede hasselnødder.
Sådan laver du tahindressingen:
  • Rør tahin sammen med hvidløg og citronsaft. Rør lidt vand i ad gangen – først bliver dressingen helt tyk, efterhånden bliver den flydende igen. Tilsæt vand, til dressingen er så flydende, du vil ha’ den. Smag til med salt og citron.