Scan for at gå til opskrift
Grønkålssalat med bagte gulerødder
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Køletid 10 minutter min
Samlet 40 minutter min
Til salaten skal du bruge:
- 600 g gulerødder
- ½ dl olivenolie
- 1 tsk fennikelfrø
- salt og friskkværnet peber
- 50 g hasselnødder
- 2 dl quinoa (rå)
- 3 dl vand
- salt (til quinoa)
- 200 g grønkål
- 1 dl granatæblekerner
Til dressingen skal du bruge:
- 1 dl tahin
- 1 fed hvidløg
- ½ citron
- koldt vand
- salt
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skræl eller skur gulerødderne, og skær dem i stave. Vend dem i olie, fennikelfrø, salt og peber, og bag dem i ca. 20 minutter. De sidste 5-10 minutter: Drys hasselnødderne ud på en plade, og bag dem med. Imens:
Kog quinoaen i 13 minutter med letsaltet vand. Køl af.
Riv eller snit grønkålen fra ribberne, og skyl den grundigt. Slyng den i en salatslynge eller pres vandet af med et rent viskestykke. Masser grønkålen med lidt olivenolie, så den bliver blød og mørkegrøn, og hak den.
Pil granatæblekernerne.
Bred grønkålen ud på et fad, fordel den kogte quinoa over og top op med gulerodsstavene.
Fordel dressingen over, og pynt med granatæble og groft hakkede hasselnødder.
Sådan laver du tahindressingen:
Rør tahin sammen med hvidløg og citronsaft. Rør lidt vand i ad gangen – først bliver dressingen helt tyk, efterhånden bliver den flydende igen. Tilsæt vand, til dressingen er så flydende, du vil ha’ den. Smag til med salt og citron.