Rugbrødscroutoner til suppe og salat

Rugbrødscroutoner giver dig lækkert knas til suppe og salater - og de er supernemme at lave. Her får du opskriften og forslag til servering.

Rugbrødscroutoner er en nem måde at få ekstra knas og mæthed, når du laver suppe. Og de er en genial anvendelse af dit tørre rugbrød. Du kan lave dem med skiveskåret rugbrød, men jeg foretrækker at købe mit rugbrød helt og skære tykke skiver til rugbrødscroutoner.

Jeg foreslår, at du krydrer med hvidløg, men du kan sagtens bruge alle mulige andre krydderier – som tørrede krydderurter, paprika eller spidskommen. Frit slag – eventuelt lad dig inspirere af, hvad du serverer croutonerne sammen med.

Rugbrødscroutoner til suppe og salat

Rugbrødscroutoner til suppe og salat

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 25 minutter
Giv de første stjerner!
Har du en rest rugbrød i skabet? Eller vil du gerne have sprøde croutoner med noget gods i til din suppe eller salat – så lav rugbrødscroutoner. Der er også gode bare som en snack.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 4 skiver rugbrød (1-1,5 cm tykke)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
  • 1 fed hvidløg (valgfrit
  • evt. andre krydderier efter smag

Sådan gør du: 

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Skær rugbrødsskiverne i tern (1-1,5 cm). Vend dem i olie, salt og evt. krydderier. Bred dem ud på bagepapir.
  • Giv rugbrødscroutonerne ca. 20 minutter i ovnen, til de tager lidt farve. De bliver først helt sprøde, når de køler af.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Brug croutonerne i suppe eller salat

Jeg lavede mine rugbrødscroutoner til en suppe, og jeg synes, de egner sig godt til mange af efterårets smagfulde supper. Prøv dem fx til:

Nem tomatsuppe – hjemmelavet og intens
En blendet tomatsuppe får ekstra dybde i smagen fra andre grønsager (som børn ikke opdager). Server med rugbrødscroutoner.
Gå til opskrift
Nem tomatsuppe - hjemmelavet og intens!
Gulerodssuppe med ingefær – hot’n’spicy
Den spicy gulerodssuppe er en nem og hurtig suppe, der giver godt med varme – du bestemmer selv hvor meget 🌶️
Gå til opskrift
Hot gulerodssuppe med ingefær
Kartoffelsuppe med porrer
En nem og cremet kartoffelsuppe, der passer rigtig godt til en sulten mave på en hverdag. Server med ærter og sprøde rugbrødschips – det gør underværker.
Gå til opskrift
Kartoffelsuppe med porrer

Hvis du laver en cæsarsalat eller noget i den dur, kan du også udskifte hvedebrødscroutonerne med rugbrødscroutoner. Med rugbrød mætter croutonerne lidt mere, og i min verden er de en kende sundere. Men altså – vendt i olie, så ikke spor fedtfattige!

Rugbrødscroutoner til suppe og salat

Hvor længe kan rugbrødscroutoner holde sig?

Rugbrødscroutonerne er bedst, når de er friske, for de er ikke tørret helt igennem. Altså: De er sprøde udenpå og stadig seje og bløde indeni. Når de har stået nogle timer, vil de blive blødere også udenpå. Men hvis du har en rest, kan den hurtigt blive sprød igen – bare giv dem ca. 5 minutter i ovnen ved 180 grader varmluft. Så knaser de igen.

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: