Følg med her:
Rødkålssalat med avocado og feta
Rødkålssalat med avocado og feta – endnu en opskrift på rødkålssalat
Rødkålssalat kan jeg ikke få for meget af, og opskrifter på rødkålssalat kan jeg ikke få for mange af. I hvert fald var jeg nødt til at lave denne her, da jeg stod med sæsonens største (og – viste det sig – bedste!) rødkålshoved i marts. Det havde jeg hentet hos Naturbruget Tranum, og det fortalte mig, at der virkelig er stor forskel på det, supermarkederne kalder friskt – og det, der ér friskt. Mit rødkålshoved var absolut i den sidste kategori. Sprødt og sødt og helt fantastisk i en salat.
Bare lige et opmærksomhedspunkt – hvis du også har adgang til en god gårdbutik.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 400 g rødkål
- 2 avocados
- ½ lime (alternativt citron)
- 75 g feta
- 50 g mandler
Til dressingen skal du bruge:
- 2 tsk æblecidereddike
- 1 tsk balsamico
- 3 spsk olie (fx halvt rapsolie og halvt olivenolie)
- ½ tsk dijonsennep
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Start med at riste mandlerne på panden.
- Ryst dressingen sammen, og smag den til.
- Snit rødkålen fint, gerne på mandolinjern. Vend den godt rund med dressing, så den når at marinere lidt før spisetid.
- Skær avocado i mindre stykker. Dryp med limesaft. Hak mandlerne groft.
- Fordel rødkålen i et fad, bland halvdelen af avocadoen i.
- Fordel resten af avocadoen over sammen med smuldret fetaost og de hakkede mandler på toppen.
Muttis tips
Til rødkålssalaten skal du bruge:
- Frisk rødkål. Ja, så frisk du kan få den. Snit den helt fint, helst på mandolinjern.
- Avocado. Blød og cremet.
- Feta. Her foretrækker jeg den bløde kovariant i blok, men hvis du elsker en mere original græsk feta af fåremælk – be my guest.
- Dressing! Den gode olie-eddikedressing, hvor du lige så godt kan lave en stor portion med det samme. Så er der også til resten af dit kålhoved.
- Ovnristede mandler. Ja, jeg anbefaler ovnen – det kan du læse om her – og allerbedst, hvis det passer med, at du alligevel har den tændt. Jeg plejer at lave et par hundrede gram ad gangen, så der er til flere salater i de kommende dage og uger.
Apropos friske varer …
… så var mine avocados også af den slags, man bare slubrer i sig: De friske fra Fresh.Land. Det får jeg ikke penge for at sige, men mine kontorkolleger skæver ofte misundeligt til mine gode avocados, så det tip deler jeg gerne.
Deres avlere leverer virkelig førsteklasses varer, og det kan smages, at de ikke er så længe undervejs. Så jeg køber nogle af mine yndlingsvarer hos dem, fx avocados, søde kartofler, de blandede svampekasser, auberginer (eller middelhavsmix) og cocktailtomater. Plus citrusfrugter om vinteren (også blodappelsiner, just sayin’).