Følg med her:
Rabarberkage med marcipan og hvid chokolade
En skøn, nem rabarberkage med marcipan og med hvid chokolade. Syrlige rabarber, blød marcipan og sød hvid chokolade - det spiller!

Kan man få for meget rabarberkage?
Spørgsmålet er helt retorisk, for selvfølgelig kan man ikke det. Især ikke sådan en saftig rabarberkage med marcipan og hvid chokolade, der gør kagen lidt ekstra tung og svampet.
Min datter har engang forsøgt at overbevise mig om, at man ikke kan få rabarber efter Sankt Hans, men det passer heldigvis ikke (der er dog noget med, at man skal give sine egne ro, så man kan få en sensommer-sæson også).
Nå, men efter Sankt Hans benyttede jeg mig afi supermarkedets rabarber til at komponere en rabarberkage med marcipan og med hvid chokolade. Syrlige rabarber og sød hvid chokolade – det faldt i ret god jord hos testpiserne. Og gæsterne.
Nem rabarberkage – bare 20 minutter i køkkenet
Selvom jeg har uanede mængder af tid i min ferie – og min ferie er lang – så er jeg altså også doven. Jeg gider faktisk ikke stå længe i køkkenet. Ikke noget med avancerede kager (som jeg faktisk aldrig helt orker), men planlægning er ok. Så ud på køkkenbordet med smør, æg og creme fraiche, så det kan lune sig fra morgenstunden. Og ind i sofaen (eller op på cyklen, ud i skoven) med mig.
Når der så kommer gæster til kaffe og gåtur om eftermiddagen, er der virkelig nem og hurtig rabarberkage.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 350 g rabarber
- 150 g smør (stuetemperatur )
- 150 g rørsukker
- 4 æg (stuetemperatur)
- 1 dl creme fraiche (stuetemperatur)
- 50 g marcipan
- 100 g hvid chokolade
- 200 g sigtet speltmel (eller alm. hvedemel)
- 1,5 tsk bagepulver
- 1,5 tsk vaniljesukker
- 1 spsk mel (til rabarber og hvid chokolade)
Sådan gør du:
- Bemærk, at smør, æg og creme fraiche skal have stuetemperatur.
- Mål de øvrige ingredienser af.
- Rens rabarberne og skær dem i små stykker, ca. 1 cm, og vend dem i lidt mel. Tag lidt fra til pynt.
- Riv marcipanen groft, hak chokoladen, og vend også den i lidt mel. Sigt resten af melet, bagepulver og vaniljesukker sammen.
- Beklæd en metalform med bagepapir (min er ca. 18 * 28 cm – den kan også være lidt større).
- Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt revet marcipan, æg, creme fraiche og melblandingen, og rør dejen hurtigt sammen.
- Fordel halvdelen af dejen i formen, og rør så de fleste rabarberstykker og den hakkede chokolade i resten. Fordel den over den øvrige dej. Drys de sidste rabarberstykker over.
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft, og bag kagen i 45-50 minutter. Dæk den evt. med folie til sidst, hvis den bliver for mørk. Tjek med en tandstikker i midten af kagen, at den er gennembagt.
- Lad kagen køle af på en bagerist i 5 minutter i formen – fjern formen, og lad den køle helt af.
Muttis tips
Lidt ekstra bid og smag med spelt
I stedet for almindeligt hvedemel har jeg brugt sigtet spelt. Det giver en lidt mere rustik krumme, lidt mere at gumle på og lidt ekstra smag i kagen. Hvis du ikke har sigtet spelt ved hånden, kan du fint bruge almindeligt hvedemel og eventuelt udskifte 50 gram med grahamsmel.

Tip! Undgå at rabarberstykkerne synker til bunds
Du har sikkert prøve at bage en kage, hvor fyldet falder til bunds – og det ville rabarberstykkerne også nemt finde på at gøre. Derfor har jeg et par tricks, der sørger for, at raberberne bliver mere jævnt fordelt i kagen, fra top til bund. Og jeg bruger det også til den hvide chokolade:
- Vend rabarberstykkerne i en lidt mel, før du vender dem i dejen. Så vil de være knap så tilbøjelige til at synke ned, når kagen bliver bagt. Samme trick kan du naturligvis bruge til den hvide chokolade – og andre kager med fyld, der gerne vil til bunds.
- Bland kun fyldet i det halve af dejen – og fordel den halvdel ovenpå en halvdel uden fyld. Jeg blev vældig godt tilfreds med resultatet!

Andre rabarberkager eller rabarberdesserter?
Prøv fx:


