Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Rabarberkage med marcipan og hvid chokolade

Rabarberkage med marcipan og hvid chokolade

Antal 12 personer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet 1 time 5 minutter

Ingredienser

  • 350 g rabarber
  • 150 g smør (stuetemperatur )
  • 150 g rørsukker
  • 4 æg (stuetemperatur)
  • 1 dl creme fraiche (stuetemperatur)
  • 50 g marcipan
  • 100 g hvid chokolade
  • 200 g sigtet speltmel (eller alm. hvedemel)
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk mel (til rabarber og hvid chokolade)

Kokkens noter

Kagen er svampet og saftig i sig selv - men er også dejlig med en kugle vaniljeis eller en skefuld creme fraiche.
Jeg fik 24 små stykker - jeg vil anslå, at der skal være to stykker til hver.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Bemærk, at smør, æg og creme fraiche skal have stuetemperatur.
  • Mål de øvrige ingredienser af.
  • Rens rabarberne og skær dem i små stykker, ca. 1 cm, og vend dem i lidt mel. Tag lidt fra til pynt.
  • Riv marcipanen groft, hak chokoladen, og vend også den i lidt mel. Sigt resten af melet, bagepulver og vaniljesukker sammen.
  • Beklæd en metalform med bagepapir (min er ca. 18 * 28 cm - den kan også være lidt større).
  • Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt revet marcipan, æg, creme fraiche og melblandingen, og rør dejen hurtigt sammen.
  • Fordel halvdelen af dejen i formen, og rør så de fleste rabarberstykker og den hakkede chokolade i resten. Fordel den over den øvrige dej. Drys de sidste rabarberstykker over.
  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft, og bag kagen i 45-50 minutter. Dæk den evt. med folie til sidst, hvis den bliver for mørk. Tjek med en tandstikker i midten af kagen, at den er gennembagt.
  • Lad kagen køle af på en bagerist i 5 minutter i formen – fjern formen, og lad den køle helt af.