Følg med her:

Få inspiration til en lidt grønnere jul!
Tilmeld dig et nyhedsbrev, og få mine tips til en lidt grønnere, lidt grovere og lidt sødere jul!

Tilmeld dig et nyhedsbrev, og få mine tips til en lidt grønnere, lidt grovere og lidt sødere jul!
I min familie elsker vi sigtebrød, og det har været på bordet hver eneste dag i hele min barndom. Nu bager jeg det mest til jul - se hvorfor!

Nybagt sigtebrød er en herlig spise, både i sig selv med smør – eller med ost eller andet pålæg. Dagen derpå bliver det ekstra lækkert efter en tur på brødristeren.
Du kan bage sigtebrødet ret hurtigt, men hvis du vælger at koldhæve fx natten over, fremhæver du smagen, og du får et ekstra saftigt sigtebrød med en lækker, langtidsholdbar krumme.
Kærnemælken giver et godt fugtigt brød og understreger også sigtemelets syrlighed.
Portionen passer til 4 små brød, der kan være på en plade i ovnen.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Da jeg var barn, var der mors hjemmebagte sigtebrød på bordet stort set hver eneste dag. Dengang syntes jeg faktisk, det var lidt kedeligt – mest fordi det bare lå i en pose i mange dage, og vi havde ingen brødrister.
Tænk, det er sandt. Ingen brødrister.
I dag smager sigtebrødet af barndom (ren idyl, set i bakspejlet), søndagmorgener og jul. Så det gode traditionsrige brød fortjener faktisk en revival.
Selvom sigtebrød til hverdag ikke har overlevet i min husholdning, har min familie en anden lidt tosset tradition, der lever i bedste velgående: Til jul spiser vi sigtebrød med smør og – guess what – brunkager ovenpå! Det skal være min oldemors originale brunkager, som virkelig smager kraftigt og ikke så sødt. Det er en himmelsk kombi. Tro mig.

Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)