Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Et blødt og børnevenligt bananbrød uden sukker - det kan du roligt lade små og store børn spise løs af. Og det gør de gerne!
Server som det er - eller med koldt smør.
Hvis man som mit barnebarn (og mig) elsker smagen af bagte bananer, er et bananbrød en genial måde at lave noget sødt uden raffineret sukker.
Og heldigvis er der lidt ok næring i et bananbrød uden sukker, for den første gang, jeg bagte det, spiste mit barnebarn næsten ikke andet. Hun vidste lige, hvor det var, og så kunne alle dagens øvrige måltider godt pakke sammen.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Bananbrødet består væsentligst af modne bananer, æg, havregryn og peanutbutter. Godt smagt til med kanel og kardemomme, lidt salt for at fremhæve smagen, hvedemel for at få det til at hænge godt sammen – og bagepulver for luftighed. Uden raffineret sukker, uden smør.
Det bedste er, at selv de mindste kan være med i bageriet, og det tager ikke mange minutter at lave dejen. Heller ikke med en halvandetårig på køkkenbordet.
Hvis du synes, bananbrødet skal have lidt ekstra guf uden at tilsætte raffineret sukker, kan du fx tilsætte:
Bananpandekager eller bananmuffins måske?
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Hej
Jeg sender dig en mail. Da jeg gerne vil erstatte sukker i bagning af brød og kager med foreksempel en Mosede banan, revet æbler eller en pærer. Er det muligt at kunne det?. Da jeg har diabetes 2. Og gerne vil erstatte Det hvide sukker med noget alternativt. Det
skal dog lige siges, at jeg ikke bor i Danmark. Men på philipperne. Hvor det ikke er muligt at kunne få de samme ting som i Danmark. Tak for dit svar.
Med venlig hilsen
Kim Holm
Hej Kim, tak for at skrive! Det skal siges, at jeg på ingen måde er ekspert i alternativer til sukker eller kost til diabetikere. Men du vil helt sikkert finde, at mange af mine opskrifter stemmer godt overens med en anbefalet diabeteskost alligevel.
Nå, men det var sukker, du spurgte om. I Danmark ved jeg, der findes mange alternativer, fx sukrin gold og stevia. Jeg har aldrig prøvet dem, men du kan helt sikkert finde andre danske madbloggere, der har.
Selv bruger jeg gerne bananer til at søde med i bagte ting – også pandekager. Du kan også bruge dadler, nemmest med de friske. Jeg er ikke sikker på, at revne æbler og pærer reelt søder så meget – dog pærer mere end æbler. Og så er der det med konsistensen. Det dur nok ikke i en sprød småkage fx …
Mango synes jeg er genialt i is og i frisk form, fx i smoothies.
Et par tips til at mindske blodsukkerstigninger er enten at spise grønsager først – det gør jeg faktisk selv til alle måltider. Eller at lade de søde ting følges med noget fedtstof, der er med til at jævne blodsukkerkurven ud. Og aldrig spise søde sager på tom mave (og her tæller juice også med).
Nå, det var, hvad der lige var i min ikke-ekspert-værktøjskasse. Jeg håber, du finder god hjælp andre steder også.
Kh Bodil
PS. Kender du https://www.glucosegoddess.com/ – hun beskæftiger sig meget med stabilt blodsukker og har mange gode gratis tips.