Scan for at gå til opskrift
Bananbrød uden sukker
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet 50 minutter min
Du skal bruge:
- 4 bananer (modne gerne med sorte prikker, 350-400 g skrællet vægt)
- 4 æg
- 75 g havregryn (fine)
- 75 g hvedemel
- 100 g peanutbutter
- 1,5 tsk bagepulver
- ½ tsk salt (fint)
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
Beklæd din brødform med bagepapir, og tænd ovnen på 170 grader varmluft.
Brug en stavblender eller foodprocessor: Blend først æg og bananer, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser. Kør, til dejen er jævn.
Hæld dejen i formen, drys havregryn ovenpå, og bag bananbrødet i ca. 40 minutter eller til kernetemperaturen er 98 grader. Tjek, at brødet er gennembagt ved at stikke i det med en tandstikker. Der må ikke følge dej eller fugtige krummer med op.
Vend det ud af formen, og lad det køle af på en bagerist.
Nyd! Evt. med koldt smør.