Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Blommemarmelade med vanilje er på én gang sød og syrlig, fuld af smag og nærmest lige til at spise fra glasset. (Ja, det har jeg gjort).
Få den nemme opskrift her.
Den smukke blommemarmelade med vanilje er min søsters opfindelse – og heldigvis deler hun gerne sin opskrift. Det er en marmelade lige efter mit hjerte (og mine smagsløg): På én gang sød og syrlig, fuld af smag og nærmest lige til at slubre med ske fra glasset.
Har du blommer i haven, har du sikkert nogle gange alt for mange blommer – og så må man jo finde på noget. Min søster fandt på at give mig en pose, som jeg lagde i fryseren. Senere fandt hun på at give mig et glas blommemarmelade med vanilje. Og så var jeg nødt til at ønske mig opskriften til min fødselsdag!
Det gode ved blommemarmeladen er, at den tilmed er virkelig nem at lave. Det eneste, du rigtig skal gøre, er at udstene blommerne og skære dem i stykker. Alternativt kan du koge blommemarmeladen med halve blommer og blende til sidst, men det synes jeg nu er ærgerligt. Jeg kan godt lide lidt struktur.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Blommemarmeladen forsvinder hurtigt hjemme hos os, især når jeg får besøg af mine døtre. For den er populær på flere måder:
Du kan både bruge blommerne i det søde og i det salte køkken. Heldigvis er friske blommer absolut velegnede at fryse, så du kan gemme havens høst i fryseren og hive den frem i løbet af året.
Her får du et par opskrifter med blommer, som jeg selv elsker. Og du kan lave dem både med friske og frosne blommer.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)