Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Er skiverugbrød lidt kedeligt i madpakken, så prøv at bage små rugbrød i stedet - genialt til en sund rugbrødssandwich.
Hvis du synes, skiverugbrød er lidt kedeligt i madpakken, så prøv små rugbrød i stedet for. Så får du en sund rugbrødssandwich – og fyldet bestemmer du selv.
Jeg er stor fan af rugbrød med kerner, så her er både rugkerner, hørfrø, sesamfrø og solsikke- eller græskarkerner.
Opskriften her er uden surdej, men er du surdejsfreak, kan du med fordel hoppe over til opskriften på madpakkerugbrød med surdej.
Som udgangspunkt synes jeg, brød bliver bedst, når dejen får tid. Så når jeg har tid – eller får planlagt – lader jeg dejen hæve koldt natten over (eller dagen igennem). Hvis du har mere travlt, kan du sagtens lade dejen hæve ved stuetemperatur og få gode rugbrød ud af det.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Som en tommelfingerregel kan du fryse brød i ca. 3 måneder. Små rugbrød bliver ikke dårlige af at ligge længere, men de bliver nok lidt tørre og knap så lækre.
Er du fan af chokorug lige som mig, kan du nemt trylle dejen om til de bedste hjemmebagte chokorug.
Jeg vil anbefale, du kun laver en halv portion af dejen til chokorug. Så bliver der ca. 20 chokorug, og du kan lave den anden halvdel til almindelige små rugbrød, evt. i en lille bradepande på ca. 22*33 cm, så du har faste kanter.
Sådan gør du:
Tag en halv portion af dejen her. Tilsæt 200 g mørk hakket chokolade, og følg ellers fremgangsmåden her:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)