Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Krydderier er en genial genvej til mad, der bare smager godt – uanset om man er kødelsker eller ej. I dag fik jeg besøg af vegetardatteren, havde lyst til butter chicken, og så måtte jeg jo være lidt kreativ med ingredienserne. Var faldet over et flot hokkaidogræskar, og så blev det til vegetarisk butter chicken i stedet for.

Når man ikke bruger kød, er retten lynhurtig at lave. Bare du har en god krydderihylde, kan du snildt købe ind på vej hjem og have mad på under en time.

Portionen er til 4, og det er meget praktisk, selvom du er alene eller bare to til bords. Så er der en rest til madpakken eller en anden dag :-)

Gem

Opskrift på vegetarisk butter chicken

Aftensmad

Rækker til: 4 personer

Forberedelse: 40 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Du skal bruge:

  • 1/2 hokkaido græskar, ca. 800 g
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 3 dl græsk yoghurt (fedtprocent som du vil, jeg brugte 2 procent)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili (tjek, at den ikke er alt for hylende stærk)
  • 20 g ingefær (skrællet og klar)
  • 1 tsk std spidskommen
  • 1 tsk std koriander
  • 2 tsk garam masala
  • 1/2 tsk std gurkemeje
  • 1/2 tsk std kardemomme
  • 1 stort løg
  • olivenolie eller kokosolie til stegning
  • 2 spsk limesaft
  • 2 dl tomatpassata
  • 4 friske tomater i store tern
  • 240 g kikærter - enten udblødte og kogte eller 1 dåse drænet
  • Salt
  • Evt. en lille dåse kokosmælk (1-2 dl) - jeg sprang den over, men den kan dæmpe chilien, hvis retten er blevet for stærk.

Pynt:

  • Nigellafrø
  • Frisk koriander eller bredbladet persille
  • Limebåde til servering

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Skyl hokkaidoen, skær den midt over og fjern kernerne med en ske. Skær så i tern på ca 2 * 2 cm. Vend ternene i olie, salt og peber, bred dem ud på en plade med bagepapir og bag dem 25-30 minutter.
  3. Lav nu yoghurtblandingen med krydderier: Blend yoghurt, hvidløg, chili, ingefær, spidskommen, koriander, garam masala, gurkemeje og kardemomme til en jævn masse.
  4. Hak løget i tern, og steg dem i olie ved mellemvarme, til de er klare.
  5. Tilsæt yoghurtblandingen, de bagte hokkaidotern, kikærter, tomatpassata og friske tomater. Varm det godt igennem og lad det simre i et kvarters tid (mens du koger risene, fx).
  6. Smag til med limesaft og salt. Tilsæt evt. kokosmælk, hvis retten er blevet lidt for skarp eller stærk.
  7. Server med frisk lime, man kan dryppe med.

Tip om tilbehør:

Du kan servere vegetarisk butter chicken med ris eller naan-brød.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *