Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Indisk tomatsuppe med linser og raita En skøn indisk tomatsuppe med linser er lynhurtig og nem aftensmad. Suppen er fuld af indisk varme, og den gør sig fremragende på en kold dag. Eller hvis du har fået selskab af en af årstidens snuer.

Krydret – og måske stærk tomatsuppe?

Hvis du har været i Indien, ved du, at stærk mad i Indien ikke bare er lidt krydret. Den er absolut brændende! Det kan godt virke lidt voldsomt, så jeg anbefaler, du gør dig gode venner med din karrypasta, inden du hælder den i suppen. Jeg skriver 1 spiseske, men det kan være alt fra 1/4 tsk til 2 spiseskeer. Eller du kan supplere med frisk chili, hvis du synes, suppen er for tam.

Suppen ser mildest talt kedsommelig ud på billedet. Det må jeg vist hellere få gjort noget ved.

Der bliver lige knap halvanden liter suppe – altså forret til 4 eller hovedret til 2 (og en rest til i morgen).

Indisk tomatsuppe med linser og raitaVil du ha’ raita til?

En frisk raita er det perfekte medspil til en god, kraftig indisk suppe (eller dhal, for den sags skyld), så den tager vi lige med i købet. Du kan lave den, mens suppen koger :-)

Raita er, som jeg forstår det, klassisk tilbehør i Indien. En slags yoghurtdip med krydderier og lidt grønsager i (typisk agurk og lidt tomat).

Hvis din suppe er blevet stærk, vil jeg anbefale, at du udelader chili i raitaen. Omvendt, hvis suppen ikke er stærk, kan du spice din raita op med lidt god, heftig chili.

Jeg synes ofte, raita er lidt tynd i det, og det er jeg ikke så vild med. Så jeg bruger græsk yoghurt, presser væden af agurken og tager kernerne fra tomaten.

Hvad skal der til indisk tomatsuppe?

Server et godt brød til – fx rigtige indiske naan brød. Raita on the side. Og nyd! Også hvis der bliver en rest til frokost i morgen …

Gem

Opskrift på skøn indisk tomatsuppe med linser - og raita

Aftensmad

Rækker til: 4

Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 30 minutter

Til suppen skal du bruge:

  • lidt olivenolie
  • 1 stort grofthakket løg
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 3 cm frisk ingefær
  • 100 g røde linser
  • 1 liter grønsagsbouillon
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 3 spsk koncentreret tomatpuré
  • 3 laurbærblade
  • 1 kanelstang
  • 1 tsk std spidskommen
  • 1 tsk std koriander
  • 1 tsk karrypasta (tjek hvor stærk den er, og tilpas!)
  • salt
  • 1 lille brik kokosmælk (eller 1/2 dåse)
  • limesaft

Til raitaen skal du bruge:

  • 2 dl græsk yoghurt (jeg bruger 2 %)
  • 1/3 agurk, øko smager bedst!
  • 1-2 små tomater
  • 1/2 dl hakkede krydderurter, en mix af koriander og lidt mynte
  • 1/4 tsk stdt spidskommen
  • evt. 1/2 - 1 frisk chili, afhængig af din karrypasta
  • salt
  • lime

Sådan laver du suppen:

  1. Find krydderierne frem, riv ingefær, hak løg og hvidløg, og sauter løgene og krydderierne sammen i olien. Rør rundt et par minutter - det må ikke brune.
  2. Tilsæt tomater, linser og bouillon. Lad nu suppen koge op, og lad den simre i ca. en halv time, indtil linserne er møre.
  3. Fjern laurbærbladene og kanelstangen, og blend suppen. Tilsæt kokosmælk, og smag til med lime og salt.

Sådan laver du raitaen:

  1. Hak agurken i fine tern. Skær tomaterne over og fjern kernerne, skær så resten i fine tern også. Hak mynte og koriander. Hak evt. chili (test, hvor stærk den er).
  2. Bland alle ingredienser til raitaen i en skål. Smag til med salt og lime.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.